séf van a pult mellett, zöldségek
Fotó: DavideAngelini / Shutterstock

Híres séfek szerint ebből az 5 jelből tudhatod, hogy az adott étteremben rosszul főznek

Milyen hosszú az étlap, milyen szagokat érzel, ha belépsz az ajtón és van-e kenyér az asztalon - 5 apró, de annál árulkodóbb jel.A minap egy érdekes cikkre bukkantunk a buzzfeed oldalán, amiben a megkérdezett séfek elmondták, milyen intő jelek utalnak arra, ha egy étterem nem jó. Te is biztosan szeretsz új éttermeket felfedezni, így gondoltuk, veled is megosztjuk az árulkodó jelekről szóló listát. Íme!

Olvasd el ezt is! 4 ok, amiért kis adagot kapsz a csúcsminőségű éttermekben

1. Tol hosszú étlap

vir\u00e1gos ruh\u00e1s n\u0151 \u00fcl az asztaln\u00e1l

Fotó: Louis Hansel / Unsplash


Ha egy végtelen hosszúságú menü fogad téged az étteremben, akkor elég nagy a valószínűsége annak, hogy az ételeket felmelegítik vagy fagyasztott alapanyagokból készítik. Az összetevők tehát nem túl frissek...

2. Érdekes illatok

osztriga t\u00e1lon citrommal

Fotó: David Tadevosian / Shutterstock


Még be se léptél az étterem ajtaján, de már érzed a tenger gyümölcseinek a szagát? Rossz hírünk van, ez ugyanis arra utal, hogy a tengeri herkentyűk biztosan nem frissek, hiszen csak akkor lehet kellemetlen a szaguk.

3. Túl színes a választék

\u00e1zsiai \u00e9telek feh\u00e9r t\u00e1ny\u00e9rokon

Fotó: AuthorLinyt Photography / Shutterstock


Lehet egy étterem fúziós, egy ember viszont akkor sem tudhat minden "mesterséget". Ha tehát egyszerre kínál egy étterem sushit, thai ételeket, kínai fogásokat és pho levest, netán még rántott húst is mellé, akkor menekülj.

4. Gyönyörű kilátást ígérnek

feh\u00e9r abrosz. poharakkal

Fotó: Isamare / Shutterstock


Ha egy étterem csak a lenyűgöző kilátását hirdeti büszkén a honlapján, akkor szinte biztos, hogy ezt azért teszi, mert a konyha hagy némi kívánnivalót maga után . Egy ilyen panorámás étteremben ráadásul sokszor irreálisan vannak beárazva az ételek.

5. Nem finom a kenyér

keny\u00e9r darabok egy kos\u00e1rban

Fotó: Thabang / Unsplash


Az asztalra kihelyezett kenyérnek finomnak, frissnek, ropogósnak kell lennie. Ha ugyanis még egy sima kenyér megfelelő tárolása, előkészítése és felszolgálása is nehézségeket okoz, akkor valószínű, hogy másban sem fognak remekelni.