fehér inges, fehér sapkás férfi áll egy konyhában

Katona Dániel executive séf

Fotó: FELIX Kitchen&Bar

6 Michelin-csillagos séfet hagyott ott, mostantól Budapesten főz!

Katona Dániel séf 6 év spanyolországi "légióskodás" után hazatért, hogy átvegye az egyik elit budapesti étterem konyhájának irányítását.


A FELIX Kitchen&Bar termeiben már elkezdődött a tavaszi megújulás: Katona Dániel személyében új executive séf vezeti a konyhát, az épület egyedi terében pedig megtekinthető az AQVA Art Collection második képzőművészeti válogatása ‘I, Without a Face’ címmel az arctalanság, az arc elfedésének misztériumát járja körül.

egy feh\u00e9r fal\u00fa helyis\u00e9gben asztalok, sz\u00e9kek \u00e9s p\u00e1lmaf\u00e1k

Fotó: FELIX Kitchen&Bar


Katona Dánielben már 12 évesen megfogalmazódott, hogy séf szeretne lenni. Álma megvalósítása érdekében itthon és Franciaországban tanult, rengeteget utazott, hogy minél több tapasztalatot gyűjthessen.

Az elmúlt 6 évben Spanyolországban dolgozott, ebből hármat az egyik legjobb helyi séf, a 6 Michelin-csillagos Jordi Cruz mellett.

Nem meglepő tehát, ha a magyar és francia alapok mellett Dániel konyhájára nagy hatást gyakorolt a mediterrán ízvilág - így egészen különleges ételekre számíthatnak tőle a vendégek.

fekete-feh\u00e9r \u00e9tel k\u00e9k t\u00e1ny\u00e9ron fel\u00fcln\u00e9zetb\u0151l

Fekete Acquerello rizottó, tintahal

Fotó: FELIX Kitchen&Bar


A séf középpontba helyezi a szezonalitást, ennek megfelelően válogatja meg az alapanyagokat is, a terve pedig az, hogy minden hónapban ki is emeljen közülük egyet és a köré tervezzen extra fogásokat. Már most a nyári menü alapjain gondolkozik, hogy mire odaérünk a szezonban, a FELIX csapatával mindenkit elkápráztassanak majd a menüvel.

A február közepén debütáló menün többek között olyan ételek szerepelnek, mint a:


  • Vöröslazac tatár, édeskömény, pisztráng kaviár
  • Kacsás BAO, szilvamártás
  • Fekete Acquerello rizottó, tintahal
  • FELIX Pina Colada
\u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 poh\u00e1rban s\u00e1rga folyad\u00e9k, rajta feh\u00e9r hab

Pina colada

Fotó: FELIX Kitchen&Bar

Új kiállítással vár az AQVA

2021 végén nyílt meg a különleges AQVA terem a FELIX Kitchen&Bar-ban, aminek nevét az épület Vízház múltja ihlette. A kiállítóteret az a cél hívta életre, hogy olyan helyszínné váljon, ami összeköti a gasztronómiát és a kortárs művészetet.

A teremben izgalmas kiállítások közt vacsorázhatnak a vendégek, akik akár a látványkonyha mellett az ételek készítését is figyelemmel kísérhetik.
feh\u00e9r falon egy geometriai form\u00e1j\u00fa szobor

Keresztes Zsófia: Common interest

Fotó: FELIX Kitchen&Bar


Az AQVA Art Collection időszakosan megújuló művészeti kiállításának célja a szélesebb - nem csak a műértő és műkedvelő - közönség elérése és megszólítása, a különféle művészekkel, galeristákkal, műgyűjtőkkel történő kollaborációkon keresztül. A helyszín második képzőművészeti válogatása I, Without a Face címen a karnevál és a közelgő tavasz előtt tiszteleg, azzal a reményteli vízióval, hogy hamarosan már csak emlékként gondolunk vissza a pandémia időszakára és a megújuló tavaszi napsütésben ismét maszkok nélkül tekinthetünk majd egymás arcára.

A kiállítás négy fiatal alkotó, Anna Hulačová, Keresztes Zsófia, Keresztesi Botond és Szinyova Gergő alkotásaiból mutat be néhány kortárs parafrázist a maszkviselés történeteihez és jelenéhez kapcsolódóan.

Művészeti koordinációért Molnár Dóra és Zsikla Mónika, a Q Contemporary főkurátora felel.