barna tésztacsíkok fekete serpenyőn, mellette tálban piros zöldség
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: fetás tekercsek zöldséges mártogatóssal

Ha szeretnénk egy kiváló előételt, míg a főfogást sütögetjük, készítsük el előre a fetás tekercseket.



Hozzávalók

  • 1 csomag rétestészta
  • 250 g feta sajt
  • 1 tojás
  • 2 db kápia paprika
  • 5-6 db piros és sárga paradicsom
  • 1 csomag friss kapor
  • 1 csomag friss petrezselyem
  • fél citrom leve
  • olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. A rétestésztát kisebb téglalapokra vágjuk, arányosan eloszlatjuk rajtuk a kaporral elkevert fetát.
  2. A lapokat feltekerjük, azok széleit felvert tojással rögzítjük, majd tetejüket is átkenjük vele. Húsz perc alatt készre sütjük 190 fokra előmelegített sütőben.
  3. A salsa jellegű mártogatósnak azonban már a grillen, a parázs első fázisában célszerű nekilátni, amikor hőfoka még túl magas a húsok készítéséhez, de a zöldségeket hirtelen megkapatva egy kis füstös ízt kölcsönözhetünk nekik.
  4. A paprikát és paradicsomot 10-15 percen át grillezzük. Ha kész, lehűtjük, és apró kockákra vágjuk.
  5. Felaprított petrezselymet, olívaolajat, kevés citromlevet, sót és borsot adunk hozzá, és ezzel tálaljuk a tekercseinket.