egy nő csapót tart a kezében
Fotó: ViDI Studio / Shutterstock

10 elfeledett szuper film a főzésről, amelyek hatására te is fakanalat ragadsz

Érdekel, hogy mi történik egy pörgős étteremben a színfalak mögött? Esetleg egy kis romantika is jöhet? Akkor csekkold a listán felsorolt filmeket!


Néha nincs is jobb, mint egy hosszú nap után leülni a kedvenc snackjeiddel a tévé elé és egy jó filmet nézni. Ha bírod a főzős filmeket, akkor a listán szereplők közül biztosan találsz neked tetszőt! Jó filmezést!

Ez is érdekelhet: Az 5 legjobb gasztro témájú sorozat a Netflixen

1. Julie & Julia (2009)


Meryl Streep színésznő a 2004-ben 91 évesen elhunyt híres séf és szakácskönyvíró, Julia Child szerepében alakít nagyot ebben a bájos "főzőódában", mellette Stanley Tucci tűnik fel a férj szerepében. A történet egyik fele Child kalandjait követi nyomon, míg a másik fele egy Julie Powell nevű bloggerre (Amy Adams) összpontosít, akinek nagy álma, hogy a Julia Child szakácskönyvében szereplő 524 receptet 365 nap alatt elkészítse – miközben online dokumentálja főzési sikereit és katasztrófáit...

​2. L'ecsó (2007)


A Disney animációs meséje a francia konyháról és egy elszánt kis rágcsálóról, Remy-ről, aki mindenáron séf szeretne lenni. Szerencséjére összebarátkozik az egyik neves étteremben kisegítőként dolgozó Alfredo Linguinivel, ezzel pedig kezdetét veszi a közös főzőkaland.

3. Ízlések és pofonok (2007)


Kate Armstrong (Catherine Zeta-Jones) élete a munkáról szól, csak a konyha létezik számára egészen addig, míg egy családi tragédia következtében hozzákerül az unokahúga (Abigail Breslin). Kate-et tehermentesíteni érkezik az étterembe Nick Palmer séf (Aaron Eckhart), ám igen hamar rivalizálás tör ki a két ember között.

​4. Csokoládé (2000)


Juliette Binoche francia színésznő, azaz az általa alakított Vianne Rocher a La Chocolaterie Maya csokoládébolt tulajdonosaként varázsolja el környezetét. Egy nap felbukkan a boltjában a jóképű Roux (Johnny Depp) és egyből leveszi a hölgyet a lábáról. Ezt a filmet mindenképpen próbáld ki egy doboz bonbonnal az öledben!

​5. Az élet ízei (2014)


Ez az elragadó vígjáték a főzést középpontba állítva mutatja be a multikulturális világ szépségeit. Az erőszak elől menekülő indiai család menedéket talál egy francia kisvárosban. Itt vásárolnak maguknak egy éttermet, hogy újrakezdjék az életüket, de hamarosan versenybe keverednek a szomszédos bisztróval. Mi fog kisülni ebből?

​6. Szeress Mexikóban (1992)


Ez a megindítóan romantikus mexikói film Tita (Lumi Cavazos) történetét követi végig. A fiatal nő ételei mágikus hatással vannak az emberek hangulatára (ha hozzáad a fogáshoz néhány rózsaszirmot, feltámad a szenvedély). Mindeközben éppen Tita nem lehet együtt szíve választottjával, bár a varázslatos receptek mégis összetartják a szerelmüket...

7. Olasz módra (1996)


Stanley Tucci és Tony Shalhoub egymással rivalizáló testvérekként próbálják életben tartani éttermüket. Amikor egy híres énekes tervez látogatást tenni náluk, ők ketten mindent beleadnak, hogy egy tökéletes lakomát készítsenek a nagy estére. Ha szereted az olasz ételeket, akkor ez a film egy kötelező darab!

8. A mama főztje (1997)


Pörgős film ami tulajdonképpen végig egy nagy család zsúfolt, nyüzsgő vacsoraasztala körül játszódik. Az asztal tele van mennyei finomságokkal, sült csirkével, burgonyasalátával és ínycsiklandó süteményekkel - Vanessa Williams, Nia Long és Vivica A. Fox tudják, hogy minden jó étel szívből jön! Előre szólunk, a film közben egészen biztosan meg fogsz éhezni.

9. ​Willy Wonka és a csokoládégyár (1971)


Ennek a Gene Wilder-klasszikusnak a legjobb pillanatai a gyárban játszódó jelenetek, amikor Willy Wonka megmutatja, hogyan készül az Everlasting Gobstoppers (a színét és ízét változtató cukorka), és hogy hogyan lehet az emberből áfonyát csinálni. A csokoládéfolyók és az ehető teáscsészék láttán pillanatok alatt megkívánod az édességet!

10. ​Az ételművész (2015)


Bradley Cooper amerikai színész egy híres séf, Adam Jones bőrébe bújik, aki drogproblémáinak "köszönhetően" rehabilitációra szorul, emiatt komoly csorba esik hírnevén. Felépülése után a főhős Londonban próbál meg újra a csúcsra törni, ami természetesen nem olyan egyszerű, mint ahogy azt ő gondolta. Ebben a filmben a dráma egy kis romantikával van fűszerezve.