sült hús és sült krumpli kockás szalvétán

4 budapesti hely, ahol jó fish and chipset ehetsz

Amilyen klasszikus, olyan nehéz belőle igazán jót enni Budapesten. A cikkben felsorolt fish and chipsező helyekben viszont nem fogsz csalódni.


A fish & chips jó pár éve végérvényesen helyet követelt magának a hazai gasztrokínálatban, ehhez képest fixen, egész évben viszonylag kevés budapesti étterem „műveli”. A nyári foodtruck szezonban többet találkozhatsz vele, ha viszont máskor is vágysz rá, az alábbi vendéglátó egységekben hódolhatsz szenvedélyednek.

Nemo Fish & Chips & Salad Bar (1024 Budapest, Lövőház utca 16.)


Egyesek szerint Budán, a Mammut bevásárlóközpont „mögött” készül a város legjobb fish & chipse. Ha másra vágysz, akkor sem kell más hely után nézned, a nagy klasszikus mellett halburgert, harcsapaprikást, wrapot és grillételeket is választhatsz az étlapról. Házhozszállítást is vállalnak.

Vörös Homár Bisztró Hegyvidék (1124 Budapes, Apor Vilmos tér 11.)


Házhozszállítást is vállalnak, ha viszont helyben eszed meg a fish & chipset, akkor letudhatod egyben a bevásárlását is: a Vörös Homár bisztróhoz tartozik egy halkereskedés is. Hétköznapokon ebédmenüvel is várnak.

Halkakas Halbisztró (1074 Budapest, Dohány utca 36.)


A Halkakasban kis túlzással a köret is halból van: harcsapástétomtól a harcsa gyroson és a hamburgeren át minden megtalálható, természetesen a fish & chips is. A hangulat is tényleg bisztrós.

Big Fish Seafood Bistro (1061 Budapest, Andrássy út 44.)


Két helyen (a Bazilika közelében és az Oktogonnál) is vár téged Budapesten a Big fish legénysége. Az étlapon a világ szinte összes vizi élőlénye helyet kapott (homár, polip, kagyló stb.), nem csodálkoznánk, ha a kínálatot látva végül nem a fish & chips mellett döntenél.