Rebel Wilson színésznő
Fotó: Cubankite / Shutterstock

Így fogyott az ausztrál színésznő, Rebel Wilson több mint 30 kilogrammot

Rebel Wilson ausztráli színésznő végre megosztotta a világgal szenzációs fogyásának és életmódváltásának részleteit.


Az ausztráliai származású színésznő, producer és komikus, Rebel Wilson a Women's Health magazinnak adott interjújában vallott részletesen az elképesztő, több mint 30 kilós fogyásáról. A beszélgetés lényeges részeit az eatingwell foglalta össze egy cikkében. Az átalakulás útja természetesen nem volt könnyű, ezért Wilson kitalált magának pár szabályt, amik mentén végig tudta csinálni az emberpróbáló diétát. Íme!

Ez is érdekelhet: 4 egyszerű tipp, hogy a lefogyás tartós is legyen

1. Nem a tökéletesség a cél


A hihetetlen fogyás eléréséhez a színésznő természetesen szigorúan követte a Mayr diétát (egyfajta böjtkúra), ám akkor sem veszített a lendületéből, ha például olyat evett, ami nem feltétlen illett bele az új étrendjébe.

A lényeg tehát, hogy a színésznő sosem sanyargatta magát a diéta alatt.

2. Határozd meg a miértet


Wilsonnál a 20-as éveiben policisztás petefészek-szindrómát (PCOS) diagnosztizáltak.

A PCOS betegségben szenvedőknél a petefészekben nagyon sok apró ciszta jelenik meg, amik rossz esetben akár meddőséghez is vezethetnek. Miután Wilson megtudta, hogy ebben a betegségben szenved, elhatározta, az egészsége érdekében egy drasztikus életmódváltást fog véghez vinni.

3. Fontos az elkötelezettség


2020 elején Wilson levelet írt önmagának, hogy kézzelfoghatóbbá tegye az egészsége iránti elkötelezettségét. Ha a böjtkúra alatt bármikor elbizonytalanodott, csak előkapta a levelet és újra elolvasta.

4. A testmozgás fontos, de olyat válassz, amit élvezel is


Az ausztrál színész a szükséges testmozgás túlnyomó részét gyaloglásból szerzi. Szeret podcastokat hallgatni, vagy csak sétálni a városban, ahol éppen tartózkodik. Megpróbál minden nap legalább 60 percet testmozgással tölteni. Heti egy nap azonban mindig a pihenésé.

5. Sose feledkezz meg a kalóriákról 


Az életmódváltás alatt Wilson célja az volt, hogy napi 1500 kalóriát vagy annál kevesebbet fogyasszon. A szenzációs 34 kilogrammos fogyás után már napi 2000-2500 kalóriát kezdett el enni.