villa mérőszalaggal

A legváratlanabb élelmiszerről mutatták ki, hogy segíti a fogyást

Mi sem hittünk elsőre a szemünknek, de egy friss kutatás tényleg erről az élelmiszerről mutatta ki, hogy megküzd a felesleges kilókkal.


A minap a spring oldalán egy érdekes cikkre bukkantunk, ami szerint létezik egy fogyást elősegítő olaj. Mutatjuk, hogy melyik az.

Olvasd el ezt is! A fogyás legjobb módja, ha 3 falatot a tányéron hagysz

repceolaj \u00fcvegben, s\u00e1rga vir\u00e1g

Fotó: Chamille White / Shutterstock


A repceolaj alapú diétákról mutatták ki nemrégiben, hogy képesek csökkenteni a koleszterinszintet, de ami most számunkra a legfontosabb, segítenek a fogyásban.

Hogyan segít a repceolaj?

k\u00e9k p\u00f3l\u00f3s ember

Fotó: Towfiqu barbhuiya / Unsplash


A repceolaj kevés telített zsírt, de nagy mennyiségű egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmaz. De miért jó, hogy a repceolaj segít a fogyásban és a hasi zsírral szembeni küzdelemben? Azért, mert túlzott hasi zsír növeli az anyagcserezavar kialakulásának kockázatát.

sz\u00edv alak\u00fa t\u00e1rgy

Fotó: jesse orrico / Unsplash


Sőt, az említett anyagcserezavar hosszútávon még szívkoszorúér-betegséget vagy akár stroke-ot is előidézhet. A kutatók által készített új tanulmány azonban azt találta, hogy a repceolaj képes csökkenteni a hasi elhízást azoknál az embereknél, akiknél nagyobb az anyagcserezavar kialakulásának kockázata.

egy m\u00e9rleg, l\u00e1bak

Fotó: i yunmai / Unsplash


A repceolajban található egyszeresen telítetlen zsírok tehát bizonyítottan csökkentik a káros hatású hasi zsírt.

A vizsgálatok során a résztvevők öt diétát követtek, amik különböző olajfajtákat tartalmaztak. A repceolajat turmixba tették, ami aztán tejjel vagy gyümölcsitallal kevertek össze.

\u00fcvegcs\u00e9k, feh\u00e9r k\u00f6penyek

Fotó: Julia Koblitz / Unsplash


A vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy a hasi zsír mennyisége 1,6 százalékkal csökkent négy hét repceolaj fogyasztása után.

A kutatók eddig úgy gondolták, hogy a fogyás nem "célozhat meg" csak egy bizonyos testrészt, ám most úgy tűnik, hogy a repceolaj kifejezetten a hasi zsírt veszi célba. Ha még nem fogyasztasz repceolajat, akkor próbáld meg felhasználni a főzés során, de akár salátákra is öntheted.