fehér fokhagyma gerezdek kék háttér előtt

Apríts fel egy csomó fokhagymát és tedd hűtőtasakba - csodát fogsz látni!

A megmaradt fokhagyma későbbi hasznosítására eszelt ki egy fantasztikus módszert egy háziasszony.


A feelgoodfoodie nevű, másfél millió kövezővel rendelkező TikTok felhasználó szerint kétféle ember létezik: akik imádják, és akik gyűlölik a fokhagymát. A magyarok többsége valószínűleg az előző csoportba tartozik, hiszen a magyar konyha erősen támaszkodik a fokhagymára. Ez a cikk most nekik szól, ugyanis arról lesz szó, hogyan lehet leegyszerűsíteni a fokhagyma feldolgozását.

Egy főzésnél használt 1-2 gerezdért nem érdemes bekapcsolni a cuttert, marad a nehézkesebb vágás vagy reszelés, több fej egyidejű aprításánál viszont már jöhet gép.

Ekkor viszont gondoskodni kell a fel nem használt rész megfelelő tárolásáról. Ehhez nyújt segítséget a fent említett TikTokker alábbi videója.

@feelgoodfoodie Did you know you can freeze garlic for up to 6 months? Great for soups, stews, stirfrys to make meals quicker! #cookinghack #mealprep #garlic ♬ original sound - Feel Good Foodie

A videón a hölgy a maradékot apróra vágott fokhagymát zárható frissen tartó vagy hűtőtasakba lapátolja, majd – itt jön a trükk – késsel egy rácsot nyomkod rájuk kívülről és így teszi az egészet a fagyasztóba, hogy fagyott állapotban is könnyen tudja majd adagolni. Így később nem lesz más dolga, mint a szükséges mennyiséget letörni a fagyott tábláról. Ugye milyen remek ötlet?