sárga-piros, babos-kolbászos-étel serpenyőben, kenyér és paradicsom körülötte

Spanyol napok a Kincsem Parkban

Fotó: Food Truck Show

Kóstolj spanyol "gyorsételeket" a hétvégén!

Spanyol „főzőversennyé" alakul a hétvégi, nemzetközi lóversennyel egybekötött Food Truck Show. Készül vega lecsó spanyol paprikából, spanyol sonkás gofri, véres hurka vaslapon sütve és speciális sangriát is kínálnak.


Az őszi Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show-n immár évek óta egy-egy ország ízeit hívják vendégségbe a szervezők. Az ezúttal szeptember 10-12. közötti megrendezésre kerülő, ingyenesen látogatható eseményen ezúttal Spanyolország lesz a vendég a Kincsem Parkban.

„Minden évben szeretnénk motiválni a magyar streetfood-osokat, hogy kimozdulva a saját világukból alakítsák át a meglévő termékeiket vagy találjanak ki egy újabb fogást a vendégek tiszteletére. Idén a guruló éttermek a spanyol konyha ízeivel dolgozva, az ország tradicionális ételeivel vagy tálalási formáival indulhatnak a megmérettetésen, amelynek eredményhirdetését vasárnap 18.00 órakor tartjuk" – mondta V. Horváth Zoltán főszervező. A versenyételeket a szakmai zsűri mellett a közönség is értékelheti.

Ami már biztos, az étlapokon szerepel majd spanyol véres hurka vas lapon sütve; spanyol paprikából készült vega lecsó; sós, spanyol jamón sonkás gofri; paradicsomos babragu, füstölt mangalica bacon-nel és csülök chorizzo darabokkal; karemellel töltött churros vanília fagyival; pulled pork gazpacho és sok más ételkülönlegesség és természetesen kerül a poharakba sangria is.