forralt bor egy edényben narancs darabokkal

Nincs téli szezon forralt bor nélkül

5 különleges forralt bor, kizárólag ínyenceknek!

A 2021-es karácsonyi szezon kedvencei itthonról és a nagyvilágból: forralt bor bor nélkül, forralt bor vodkával és forralt bor rengeteg gyümölccsel. Egészségedre!



Szereted a hagyományos italokat újragondolni? Akkor ezt a listát imádni fogod, mert csakis különleges forralt borokkal készültünk neked.

Svéd glögg


Hozzávalók
  • 1 db narancs
  • 1 üveg vörösbor
  • 200 g porcukor
  • 10 db kardamom
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 db fahéjrúd
  • 3 szelet gyömbér
  • 50 g mazsola
  • 50 g pehely mandula
  • 150 ml vodka

Így készül

  1. Csíkozd fel a narancshéjat.
  2. Tedd őket egy nagy edénybe a borral, cukorral, kardamommal, szegfűszeggel, fahéjjal, gyömbérrel, mazsolával és mandulával.
  3. Alacsony lángon melegítsd 10-15 percig, de ne hagyd felforrni.
  4. Végül keverd hozzá a vodkát, és tálald melegen.

​Citromos forralt likőrbor


Hozzávalók

  • 1 db narancs
  • 1 db citrom
  • 1 üveg Ruby Port likőrbor
  • 2 csillagánizs
  • 4 szegfűszeg
  • 2 fahéjrúd
  • jég
  • narancs és citromszelet, tálaláshoz
  • limonádé, feltöltéshez

Így készül

  1. Csíkozd fel a citrom és a narancshéját.
  2. Préseld ki a levüket.
  3. Tedd a héjakat és a levet egy nagy edénybe, majd add hozzá a likőrt és a többi hozzávalót.
  4. Lassan párold 20 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
  5. Tálald hidegen, jéggel, narancs- és citromszeletekkel.

Almás forralt bor


Hozzávalók

  • 2 üveg vörösbor
  • 1 l jó minőségű almalé
  • 115 g porcukor
  • 1 hosszú fahéjrúd, félbevágva
  • 2 csillagánizs
  • 3 evőkanál narancsos Curaçao likőr
  • egy maréknyi fagyasztott erdei gyümölcs
  • 3 kis piros héjú alma, karikákra szeletelve

Így készül:

  1. Öntsd a bort és az almalevet egy nagy edénybe, majd add hozzá a cukrot, a fahéjrudat és a csillagánizst.
  2. Óvatosan, egyszer-kétszer megkeverve melegítsd, amíg a cukor fel nem oldódik.
  3. Közvetlenül tálalás előtt tedd bele a Curaçao-t, és dobd bele a fagyasztott gyümölcsöket és az almaszeleteket.

Gránátalma és vermut forralt bor


Hozzávalók

  • 500 ml gránátalmalé
  • 100 ml vörös vermut
  • 200 ml vörösbor
  • 2 narancs szeletelve, plusz a díszítésnek
  • 2 tk méz
  • 1 db fahéjrúd
  • 4 db szegfűszeg
  • 4 db szegfűbors bogyó

Így készül

  1. Tegyél mindent egy nagy edénybe, és alacsony lángon addig főzd a keveréket, amíg el nem olvad a méz.
  2. Kóstold meg és tegyél még bele mézet, ha szükséges.
  3. Melegen tálald, narancshéjakkal.

Forralt mead


Hozzávalók

  • 750 ml mead (méz, víz és élesztő erjesztésével előállított alkoholos ital)
  • 3 evőkanál brandy
  • 250 ml almalé
  • 1 csík citromhéj
  • 3 szegfűszeg
  • 1 db fahéjrúd
  • kis darab friss gyömbér, szeletelve

Így készül

  1. Öntsd a meadet egy edénybe, és add hozzá a brandyt, az almalevet, a citromhéjat, a szegfűszeget, a fahéjrudat és a gyömbért.
  2. Óvatosan melegítsd fel, majd tálalás előtt vedd ki belőle a fűszereket.