piros alma és barna palacsinták barna tányéron

Egy nap, egy recept: mézes-almás tönkölypalacsinta

Egészséges palacsintához egészséges és rendhagyó töltelék dukál. A mézes-almás ilyen.



Hozzávalók

Palacsinta

  • 120 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 230 ml tej
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • 20 g vaj

Töltelék

  • 1 db alma
  • 3 evőkanál akácméz
  • csipet fahéj
  • perui földicseresznye

Így készül

  1. A palacsinta hozzávalóit robotgéppel keverjük össze egy tálban. Ha lehet, hagyjuk állni egy órán át. Teflonos palacsintasütőben vagy speciális palacsintasütőben hagyományos módon süssük készre a palacsintákat.
  2. Az almát reszeljük le, majd kiskanállal keverjük hozzá a mézet és a fahéjat.
  3. Ezzel a töltelékkel kenjük meg és csavarjuk össze a palacsintákat, és még forrón tálaljuk némi friss alma és savanykás, citromos ízű, egzotikus perui földicseresznye társaságában.