színes ételek fehér tányéron, háttérben egy pezsgősüveg
Fotó: Galgóczi Németh Kristóf

Ezért a párosért érdemes elmenned a Four Seasonsbe

A Four Seasons Hotel Gresham Budapest szálloda Múzsa éttermének chefje és sommelier-je elképesztő pezsgő-étel párosítást mutat be.Következzen a Four Seasons Hotel Gresham Budapest szálloda Múzsa éttermének elképesztő párosítása.

Európai kék homár, tengerialgasaláta gyömbéres sárgarépával és édesköménnyel, lágy conatsuzselé, szárított vörösmisodresszing yuzu szójával (készítette: Győrffy Árpád, executive chef)

A homár alapvetően egy presztízsalapanyag, állagában és ízében is megtestesíti az eleganciát. Édeskés húsa minden esetben remek alapja lehet egy pezsgőhöz társított ételnek. A mellé tálalt kiegészítők pedig a Múzsa konyhai hitvallásának megfelelően készültek: ázsiai hangulatú, intenzív, vibráló ízek jellemzik. Az alga remekül harmonizál az édeskömény-salátával, a gyömbér pedig a híd, ami összeköti a citrust, a mártást és a salátát. A szárított miso mélységet ad a szójaszósznak, ami mártásként és salátadresszingként is funkcionál a tányéron.

k\u00e9t f\u00e9rfi egy s\u00f6t\u00e9t helyis\u00e9gben

Fotó: Galgóczi Németh Kristóf

Dom Pérignon Rosé 2006 (Pezsgőajánlat: Becker Gábor, head sommelier)

Összeségében a harmóniát keresem az étel és ital között, így emelve egymás élvezeti értékét, amikor összekóstoljuk őket. A Dom Pérignon Rosé 2006 egy rendkívül gazdag, elegáns és sokszínű champagne, amelyhez az egyik közös kedvenc alapanyagunkat, a homárt párosítottuk. A pezsgő rendkívül gazdag és összetett illatában földes, vörös gyümölcsös és élesztős jegyek elegyednek az intenzív krétás, ásványos, puskaporos illattal. Ízben cseresznye, eper, málna, ribizli és egy enyhe narancshéjasság. Nagyon hosszú, érett cseresznyés lecsengés, némi fűszerességgel és élesztős jelleggel. Elegancia és egyensúlya pohárban; 11 évet töltött seprőn, 6 g/l dozázzsal vált kerekké. A gyümölcsös aromák mellett az ital különösen gazdag ásványokban is, ami remekül párosítható a tengeri fogásokkal. A homár mellé tálalt alapanyagok mind-mind szépen visszaköszönnek a pezsgőből.

Olvasd el ezt is: A 6 legfinomabb boros koktél