mosolygó lány áll a konyhában, éppen fűszert szór egy nagy piros lábosba

4 ügyes trükk, amivel egyszerűbbé teheted az otthoni főzést

Tedd egyszerűbbé a bevásárlást, az előkészületeket és magát a főzést 4 apró trükk segítségével! Felszabadító érzés lesz!

Bár az otthoni főzésnek számos előnye van, kihívásokkal is jár. Meg kell venni a hozzávalókat, ki kell választani a megfelelő receptet, elő is kell készülni a végén pedig még fel is kell tálalni. Szerencsére ez a folyamat gördülékenyebbé tehető pár egyszerű szabály betartásával. Mutatjuk, mik ezek!

Vásárolj konyhakész ételt

k\u00fcl\u00f6nb\u00f6z\u0151 doboz\u00f3k a fagyaszt\u00f3pultban

Fotó: Eduardo Soares on Unsplash


Bár egy korábbi cikkünkben megírtuk, mi a gond a konyhakész élelmiszerekkel, ha nincs időd, akkor nincs más megoldás. A fagyasztott, szárított, szeletelt, egyéb módon előkészített dolgok életet menthetnek. A szárított élelmiszerekben az is jó, hogy tápanyagtartalmuk gyakorlatilag megegyezik a friss változatéval.

​Ízteszt

k\u00e9k, piros \u00e9s z\u00f6ld kan\u00e1l fekete h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Fotó: hue12 photography / Unsplash


Ezzel a módszerrel maximalizálhatod az ízeket és minimalizálhatod a hulladékot. Általános szabály, hogy ha fűszerezed az ételt, akkor azt mindig apró lépésekben tedd, és közben kóstolj folyamatosan. Így nem tudod elsózni, túl csípősre készíteni stb. Ugyanígy tegyél sütés közben is: szurkáld az ételt villával, hogy garantáltan megfelelőre süsd.

Készíts tervet

egy k\u00e9z jegyzetet k\u00e9sz\u00edt, mellette sz\u00e1mol\u00f3g\u00e9p, p\u00e9nz, n\u00f6v\u00e9ny

Fotó: www.flickr.com


Egész hétre előre találd ki, mit főzöl: készülj hét reggelivel, hét ebéddel, hét vacsorával. Ez sok idegeskedéstől fog megkímélni, hiszen nem kell hét közben, munkahelyen azon agyalnod, mit fogtok enni és a hozzávalókat is be tudod szerezni egyszerre.

Tárold a recepteket elektronikusan

mobiltelefon egy k\u00e9zben

Fotó: Jonas Leupe on Unsplash


Nagyon bájos a nagymama régi kockás füzete meg egy díszes doboz tele papírokkal, de ezek alaposan megnehezítik a visszakeresést. A telefonra, számítógépre mentett receptek között sokkal könnyebb keresni, végtelen hosszan kiegészíthetők, egyszóval minden szempontból praktikusabbak.