egy ember ételt kóstol
Fotó: Motortion Films / Shutterstock

Eloszlatunk egy hatalmas tévhitet a sóval kapcsolatban

Ha már sokszor belefutottál konyhai bakikba, de még mindig kitartóan próbálkozol, akkor ez a cikk neked íródott. Egy ismert francia séf segítségével leleplezzük a leggyakoribb 4 főzési mítoszt, ami tönkreteszi az ételeidet.


Az amerikai TBS csatornán hamarosan debütáló "Rat in the Kitchen" című főzőverseny egyik műsorvezetője a Michelin-csillagos séf, Ludovic Lefebvre beszélt a leggyakoribb főzési mítoszokról a delish magazinnak adott interjújában.

Ez is érdekelhet: A Konyhafőnök elbújhat: gasztrorealityk legdurvább balesetei


A "Rat In The Kitchen" sorozat bemutatója március 31-én volt a TBS csatornán. A főzőversenyben professzionális szakácsok és szenvedélyes házi séfek keveréke versenyez egymással. A műsor újszerűsége abban rejlik, hogy a kihívások közben még ki kell találniuk, melyik versenyző próbálja szabotálni az ételeiket és a végső győzelmet.


A francia származású séf az alább leírt tippek mellett még egy jó tanácsot is adott, amivel mi is teljesen azonosulni tudunk.

Ha otthon főzöl, tölts egy pohár bort, tegyél be egy jó zenét, és ne felejts el szórakozni.

- mondta az említett interjúban. Most már tényleg rátérhetünk a mítoszok listájára. Íme!

1. mítosz: a friss fűszernövények teljesen feleslegesek

z\u00f6ldf\u0171szerek \u00e9s k\u00e9s

Fotó: Kevin Doran / Unsplash


Itt első sorban a kakukkfűre, a bazsalikomra, a zsályára és az oregánóra gondolunk. Bár a szárított gyógynövények használata minden bizonnyal kényelmes, ám sosem lesz olyan ízük, mint a frisseknek. Éppen ezért Lefebvre azt javasolja, friss fűszernövényeket használj főzéshez.

2. mítosz: a savanyú ételek nem finomak

citromok f\u00e9lbev\u00e1gva

Fotó: arianka ibarra / Unsplash


A vacsora kicsit unalmasra sikerül? A séf szerint a fő ok az lehet, hogy nem főztél elég savval. Ha egy csepp citromot vagy ecetet hozzá adsz a receptekhez, akkor „igazán felpörgetheted őket, sőt éttermi hangulatot kölcsönözhetsz nekik”.

3. mítosz: óvatosan kell bánnod a sóval

egy n\u0151 s\u00f3t tesz az \u00e9telbe

Fotó: Becca Tapert / Unsplash


Ne aggódj amiatt, hogy sós lesz az étel. A só ugyanis fokozza az ízt – mondja Lefebvre. Tehát ne félj a használatától.

4. mítosz: A legjobb burgonyapüréhez forró víz kell

burgony\u00e1k egy sz\u0171r\u0151ben

Fotó: Jaye Haych / Unsplash


A krumplinak kifejezetten rosszat tesz, ha forrásban lévő vízbe tesszük őket. Hagyd a krumplit lassabban főni, és puhább és szárazabb burgonyát fog a végén kapni.