avokádó és magja

Mentsd meg az avokádót!

Fotó: Giphy

Hogyan tarthatod frissen és zölden az avokádót? 4+1-féleképpen is!

Akadnak olyan elszánt rajongók, akik egy ültő helyükben megesznek egy egész avokádót, ám a többség egyszerre inkább az egyik felét szokta elfogyasztani. Hogy később a másik fél is ugyanolyan élményt nyújtson, ahhoz szükség van egy apró trükkre.


A mai rohanó világban gyakran előfordul, hogy a hűtőnkben egy csomó kibontott és megkezdett élelmiszer vesztegel, amit a legtöbbször aztán kidobunk. Bár ügyes tervezéssel akár ez is elkerülhető, ha mégsem sikerül, léteznek olyan módszerek, amelyek segítségével frissek és zöldek maradnak a hűtőben tartott avokádóid.

Így működik!

@mamainthekitchen

Prevent your avocados from browning #avocadohack #hacks #kitchenhack #lifehack #hack #foodhack #cookinghack #todayyearsold #foodie


A trükkhöz semmi másra nem lesz szükséged, mint egy kis olívaolajra! Oszlass el egy kis mennyiséget a félbevágott avokádón és kész is! Ezzel a módszerrel még napokig frissen tarthatod a guacamoléd fő hozzávalóját.

Ha nincs olaj, akkor ezeket próbáld ki! 


Ha nincs kéznél olívaolaj, akkor használj műanyag fóliát. A műanyaggal ugyanis légmentesen le tudod fedni az avokádót, így megvédve az oxidációtól.

Mivel a kén a hagyma egyik alkotóeleme, így hasonlóan működik, mint egy tartósítószer. Helyezd a félbevágott avokádót egy hagymával együtt egy légmentesen zárható dobozba és csoda történik!

Van más megoldás is! 


Egy edény víz segítségével is frissen tarthatod az avokádót! A lényeg, hogy a víz ellepje a zöldséget!

Ha se olajod, se műanyagod, se vized, se hagymád, jöhet a citrom! 

egy szelet citrom feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

A citrom majd segít!

Fotó: Mockup Graphics / Unsplash


Az aszkorbinsav megakadályozza a barnulásért felelős enzim működését. Ezért a citromlé is egy jó megoldás, ha nincs otthon olívaolajod.

Jól dörzsöld be az avokádó felületét citromlével és csomagold műanyagba.