
Mentsd meg az avokádót!
Hogyan tarthatod frissen és zölden az avokádót? 4+1-féleképpen is!
Akadnak olyan elszánt rajongók, akik egy ültő helyükben megesznek egy egész avokádót, ám a többség egyszerre inkább az egyik felét szokta elfogyasztani. Hogy később a másik fél is ugyanolyan élményt nyújtson, ahhoz szükség van egy apró trükkre.
A mai rohanó világban gyakran előfordul, hogy a hűtőnkben egy csomó kibontott és megkezdett élelmiszer vesztegel, amit a legtöbbször aztán kidobunk. Bár ügyes tervezéssel akár ez is elkerülhető, ha mégsem sikerül, léteznek olyan módszerek, amelyek segítségével frissek és zöldek maradnak a hűtőben tartott avokádóid.
Így működik!
@mamainthekitchen Prevent your avocados from browning #avocadohack #hacks #kitchenhack #lifehack #hack #foodhack #cookinghack #todayyearsold #foodie
A trükkhöz semmi másra nem lesz szükséged, mint egy kis olívaolajra! Oszlass el egy kis mennyiséget a félbevágott avokádón és kész is! Ezzel a módszerrel még napokig frissen tarthatod a guacamoléd fő hozzávalóját.
Ha nincs olaj, akkor ezeket próbáld ki!
Ha nincs kéznél olívaolaj, akkor használj műanyag fóliát. A műanyaggal ugyanis légmentesen le tudod fedni az avokádót, így megvédve az oxidációtól.
Mivel a kén a hagyma egyik alkotóeleme, így hasonlóan működik, mint egy tartósítószer. Helyezd a félbevágott avokádót egy hagymával együtt egy légmentesen zárható dobozba és csoda történik!
Van más megoldás is!
Egy edény víz segítségével is frissen tarthatod az avokádót! A lényeg, hogy a víz ellepje a zöldséget!
Ha se olajod, se műanyagod, se vized, se hagymád, jöhet a citrom!
A citrom majd segít!
Fotó: Mockup Graphics / Unsplash
Az aszkorbinsav megakadályozza a barnulásért felelős enzim működését. Ezért a citromlé is egy jó megoldás, ha nincs otthon olívaolajod.
Jól dörzsöld be az avokádó felületét citromlével és csomagold műanyagba.
- Egy nap, egy recept: cukkinikenyér avokádós-kecskesajtos ... ›
- 5 étel, aminek búcsút inthetünk a klímaváltozás miatt - Vince ›
- 6 étel, amitől a gyerekek jobban tudnak koncentrálni - Vince ›
- Egy nap, egy recept: cukkinikenyér kecskesajtos mártogatóval - Vince ›
- Különleges torták, amikkel nagyon meglepheted az ünnepeltet - Vince ›
- A 6 legjobb afrodiziákum a konyhából - Vince ›
- Gasztrolegek: az argánolaj a semmiből vált exkluzív termékké - Vince ›
- Illetékesek elmondták, így változik az étolaj ára májusig - Vince ›