zöld-sárga-piros étel tálban, tarka terítőn
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: fűszeres, olajbogyós csirke

A csirkében az a jó, hogy semlegesebb íze miatt rengetegféleképpen elkészíthető. Ez a mostani recept olyan, hogy ha kihagynánk belőle a húst, a zöldségek, fűszerek és a gyümölcs(!) önmagában is megállnák helyüket. Persze ne tegyünk ilyet!

Hozzávalók

  • 4 db csirkefelsőcomb
  • 30 g vaj
  • 1-1 csokor friss koriander, snidling, bazsalikom
  • 1-1 kiskanál fűszerpaprika, őrölt bors, só
  • 100 g fenyőmag
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 db póréhagyma
  • 100 g zöld olajbogyó
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • fél lime leve
  • fél gránátalma

Így készül

  1. A húst bedörzsöljük sóval, borssal, fűszerpaprikával, és 8-10 perc alatt megpirítjuk az olívaolajon, majd fedő alatt közepes lángon 30 perc alatt megpároljuk.
  2. A répát megtisztítjuk, felkarikázzuk, s egy lábas sós vízben 20 perc alatt megfőzzük. A gránátalma magjait kiszabadítjuk a héjból.
  3. Egy másik serpenyőben a vajat megolvasztjuk, rákarikázzuk a póréhagymát, a lila hagymát, belekeverjük a főtt répakarikákat is, és néhány perc alatt átpirítjuk. Ha kész, hozzáadjuk az olívabogyót, a gránátalmát és a felaprított zöldfűszereket.
  4. Ezután tálba szedjük, rácsorgatjuk a lime levét, átforgatjuk, s tálaláskora húsra kanalazzuk.