zöld fűszernövények egy fadeszkán, késsel

Nem kell kidobnod a fűszernövényeket!

Ne dobd ki a hervadt fűszernövényeidet, egyvalamire még jók!

Ha rengeteg hervadt fűszernövény vesz körbe téged, akkor a legrosszabb, amit csak tehetsz, hogy kidobod őket. Megmutatjuk, mi az egészséges és finom módja annak, hogy felhasználd őket!


Nem is gondolnád, milyen könnyedén megmentheted a kidobásra ítélt fűszernövényeket. Csak néhány jégkockatartóra, vízre és termesztésen a növényekre lesz szükséged.

Így készítsd el:


  1. Válaszd ki a fűszernövény, azon leveleit, amik még nem indultak romlásnak, ezeket vágd le a szárról. Mosd meg a leveleket, majd egy éles késsel vagy konyhai ollóval vágd apróra őket.
  2. Önts vizet a jégkockatartóba, de úgy, hogy csak a negyedéig érjen.
  3. Tegyél minden jégkockatartóba az összevágott fűszernövényből és ügyelj arra, hogy a víz elborítsa a leveleket. Ha ez megvan akkor mehetnek is a fagyasztóba.
  4. Ha kellőképpen megfagytak, akkor vedd ki őket és tedd felcímkézett tasakokba, majd tedd vissza a zacskókat a fagyasztóba. Így amikor szűkséged lesz rájuk, nem kell találgatnod, hogy melyik az oregánó és melyik a bazsalikom.
Hozzáadhatod a fagyasztott fűszernövényeket levesekhez, főzelékekhez vagy szószokhoz is.

Olajjal is működik! 


Létezik egy másik szuper módszer a fűszernövények lefagyasztására. Ebben a verzióban nem vizet használnak, hanem olívaolajat.

Csak rajtad múlik, melyiket választod.