Zöld levelű palánták fekete műanyag edényeken

Nem is olyan bonyolult, mint gondolnád!

3 tipp, amivel felturbózhatod az otthoni fűszernövényeidet​

Ha te is arról álmodozol, hogy bazsalikommal és kakukkfűvel teli buja fűszernövény-kerted legyen, de nem tudod, hogy ezt hogyan valósítsd meg, akkor ez a cikk neked készült! Függetlenül attól, hogy kinti vagy benti kerted lesz, az alább felsorolt tippek majd segítenek a folyamatban.


​A hidroponika a segítségedre siet

A hidroponiás megoldást azoknak ajánljuk, akik gyors eredményre vágynak, illetve hajlamosak megfeledkezni a növények öntözésről. Sőt, ennél a verziónál még a földdel sem kell bajlódnod. A hidroponika különlegessége, hogy a növénytermesztés nem talaj közvetítésével, hanem tápfolyadék használatával történik.

A hidroponiás eszközöknek sokszor elég borsos áruk van, így egyszerű és pénztárcabarát megoldás lehet egy sima befőttesüveg is. Patyolattiszta befőttesüvegbe helyezd bele a palántát, de úgy, hogy a levelek ne érjenek a vízbe! Öntsd bele a táptalajt és kész is!

Ne felejtsd napsütötte ablak közelébe helyezni.

Jutalmad hamarosan rengeteg friss bazsalikom és zsálya lesz.

​Használj növényvilágító lámpát

Nem túl napfényes a konyhád? Sebaj! Neked találták ki a palántanevelő LED izzót.

A növénynevelő égőktől nemcsak gyorsabban fejlődnek a palánták, de sokkal zöldebbek és zamatosabbak lesznek.

A LED lámpák egész évben gondoskodnak a növények, fűszernövények fotoszintetizálásáról.

​Ne feledd az organikus talajkondicionáló szereket

Ha növényeidet talajba ülteted, akkor szükséged lesz kifejezetten erre a célra használt talajra és organikus trágyára. Jó esetben senki sem akar vegyszeres fűszernövényeket fogyasztani, erre pedig a legjobb megoldás a szerves bio trágya.

Ezen felül a talajkondicionáló elősegíti az új palánták gyorsabb növekedését is.

Ha minél hamarabb szeretnél friss növényeket akkor ne magvakat ültess, hanem vásárolj bébi palántákat. Az átültetés után pedig jól öntözd meg őket.