pannonhalma art piknik, lila háttér

Gasztroshow-ból itt nem lesz hiány!

Fotó: Kormos Gyula

A legszínesebb gasztrofesztivál: most hétvégén ART Piknik

Szeptember 11-12-én rendezik meg a hazai gasztronómia legszínesebb gasztrofesztiválját, az ART Pikniket. Idén különleges új helyszínen, a festői Pannonhalmán várják az érdeklődőket!

Pannonhalma

Finom falatok mellé szép kilátás dukál!

Fotó: Kormos Gyula


Az ART Piknik a legkiválóbb hazai éttermek részvételével, izgalmas ételekkel és ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit, új helyszínen, Pannonhalma központjában.

A gasztroshow idén termelői piaccal bővült, ezzel is támogatva a hazai kézműves termelőket, ők a rendezvény mindkét napján várják portékáikkal a fesztivál látogatóit.

Aki járt az elmúlt években az ART Pikniken, annak valószínűleg már a rendezvény neve hallatán összefut a nyál a szájában.

Nem csoda, hiszen a program két napja alatt a hazai gasztronómia krémje teszi tiszteletét Pannonhalmán.

Köztük olyan éttermek, amelyeket az ínyenceknek nem kell bemutatni – a többieknek pedig erősen ajánlott a megismerésük -, mint az encsi Anyukám mondta, a tatai Platán, vagy Szabadfi Szabolcs, azaz „Szabi, a pék" szentendrei étterme, a Panificio Il Basilico.

A megye is képviselteti magát, a pannonhalmi Viatorral és a soproni Harrer Chocolat finomságaival, de érkeznek kitelepülő éttermek az ország számos tájáról, Palkonyától Köveskálig. (A teljes programról az esemény Facebook-oldalán tájékozódhatsz.)

pannonhalma

Ha kulináris élvezetek, akkor ART Piknik!

Fotó: BENCE BOROS / Unsplash


Az ízletes csemegéket nemcsak minőségi italok, hanem művészeti programok is kísérik, hiszen az élvezetekből és élményekből sosem elég.

A #vegyélhazait piac mellett most megnyílik az Art Flexum Nemzetközi Művésztelep, valamint Mr. Tibowsky kiállítása. Készíthetsz mintás tányért a Vadvirágos porcelánok workshopon és kollázst Mr.Tibowsky alkotóműhelyében. Sőt, kerekasztal-beszélgetést is rendeznek, ahol kiderül, hogy mit jelent az innováció a gasztronómiában.

De lesz még könyvbemutató, művészbeszélgetés, szabadtéri festés és pop-up galéria, egyszóval minden, mi szem-szájnak ingere – és ez most szó szerint értendő!

Az ingyenes programoknak a Fő tér, a Major (Pausa-udvar), és a Liget ad helyet, szombaton 12-21 óra és vasárnap 12-18 óra között.