piros leves zöldségekkel fehér tányérban felülnézetből
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: zöldségleves főzés nélkül

A spanyol gazpacho a világ egyik legegyszerűbb, főzés nélkül elkészíthető levese. És nagyon finom is!


Hozzávalók

  • 1 kg friss paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 200 ml víz
  • néhány bazsalikomlevél
  • frissen őrölt bors, só

Így készül

  1. Mossuk meg az összes zöldséget és tegyük a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe vagy kézi turmixgéppel pürésítsük.
  2. Kóstoljuk meg, s ízesítsük ennek megfelelően.
  3. Tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára, majd hidegen tálaljuk.
  4. Friss bazsalikomot, friss paradicsomot, apróra vágott mozzarellát és sonkát, sőt frissen őrölt borsot is szórhatunk rá.