
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: gesztenyével töltött marcipán fatörzs
2021-11-27
Mindössze 4 összetevő, semmi sütés, a végeredmény mégis egy izgalmas sütemény, amit az ünneplőasztalra is nyugodtan odatehetünk.
Hozzávalók
- 500 g marcipánmassza
- 80 g cukrozott gesztenyemassza
- 1 evőkanál tejszín
- 80 g étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
Így készül
- A marcipánt összegyúrjuk, hogy kézmeleggé váljon, és egy centi vastag téglalapra nyújtjuk. A felső egy centit elvékonyítjuk, hogy feltekerésnél szépen illeszkedjen.
- A tejszínnel kikevert, krémes állagú gesztenyét egyenletes rétegben elosztjuk rajta úgy, hogy a felső egy centit szabadon hagyjuk.
- Szorosan feltekerjük, hogy a marcipántekercs vége kerüljön alulra, így nem fog szétnyílni. Villával hosszanti karcokat ejtünk a felületén, hogy egy fatörzshöz hasonlítson, majd egy órára betesszük a mélyhűtőbe.
- Vízgőz felett megmelegítjük a csokit és vékonyan eloszlatjuk a lehűtött marcipántekercsen, majd 30 percre visszatesszük a mélyhűtőbe, hogy roppanós bevonatot kapjunk.
- Fogyasztásig hűtőben tároljuk
From Your Site Articles
- Mikrofonvégre kaptuk a 2021-es ország tortája megalkotóját - Vince ›
- Star Wars és Trónok harca ihlette különleges pite süteménycsodák ... ›
- Megtaláltuk a netflixes Squid Game sorozat édességének receptjét ... ›
- Itt egy karácsonyi játék, amiből kiderül a hozzád illő süti - Vince ›
- Egy gomba alakú sütemény is lehet szép? - Vince ›
Related Articles Around the Web