fekete-barna henger lila szalaggal átkötve
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: gesztenyével töltött marcipán fatörzs

Mindössze 4 összetevő, semmi sütés, a végeredmény mégis egy izgalmas sütemény, amit az ünneplőasztalra is nyugodtan odatehetünk.



Hozzávalók

  • 500 g marcipánmassza
  • 80 g cukrozott gesztenyemassza
  • 1 evőkanál tejszín
  • 80 g étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

Így készül

  1. A marcipánt összegyúrjuk, hogy kézmeleggé váljon, és egy centi vastag téglalapra nyújtjuk. A felső egy centit elvékonyítjuk, hogy feltekerésnél szépen illeszkedjen.
  2. A tejszínnel kikevert, krémes állagú gesztenyét egyenletes rétegben elosztjuk rajta úgy, hogy a felső egy centit szabadon hagyjuk.
  3. Szorosan feltekerjük, hogy a marcipántekercs vége kerüljön alulra, így nem fog szétnyílni. Villával hosszanti karcokat ejtünk a felületén, hogy egy fatörzshöz hasonlítson, majd egy órára betesszük a mélyhűtőbe.
  4. Vízgőz felett megmelegítjük a csokit és vékonyan eloszlatjuk a lehűtött marcipántekercsen, majd 30 percre visszatesszük a mélyhűtőbe, hogy roppanós bevonatot kapjunk.
  5. Fogyasztásig hűtőben tároljuk