Töltött tészta és spenót

Ízkavalkádra felkészülni!

Ez Giorgio Armani kedvenc tésztaétele

Giorgio Armani nagy bonviván hírében áll – ehhez meg is vannak az eszközei: egy jacht és kilenc ház a világ különböző pontjain. A 87 éves divattervező persze mára már kicsit visszavett a tempóból. Ma elhoztuk nektek kedvenc tésztaétel receptjét!


Miért ez a kedvence?

Giorgio Armani and Emilio Insolera az Armani Prive parf\u00fcm bemutat\u00f3j\u00e1n

Giorgio Armani és Emilio Insolera az Armani Prive parfüm bemutatóján

www.flickr.com


Armani nagyon nehéz körülmények között töltötte gyermekkorát, ugyanis pont akkor dúlt a második világháború. Ebben a zűrös időszakban nagyon kevés alapanyag állt családja rendelkezésére.

Emiatt édesanyja csak egyszerű ételeket tudott főzni, mint például a Tortelli alla Piacentina tésztaételt, ami házi tortellinivel, spenóttal, ricotta és parmezán sajttal készült.

Ez lett végül a divatmogul kedvenc olasz fogása.

A Tortelli alla Piacentina receptje:

Friss spen\u00f3tlevelek

Ne felejtsd el megmosni a spenótleveleket!

Fotó: Louis Hansel - Restaurant Photographer / Unsplash


Hozzávalók a töltelékhez:

  • 600 g ricotta
  • 600 g spenót
  • 1 tojás
  • 100 g reszelt parmezán sajt
  • 100 g pecorino sajt
  • Bors

Így készítsd el a tölteléket:

Főzd meg a spenótot majd szűrd le és vágd apró darabokra. Most mehet egy tálba, keverd össze a többi hozzávalóval. Ezek után hagyd egy órát pihenni a hűtőben.

Nincs is jobb a házi gyúrt tésztánál.

Liszt, toj\u00e1s \u00e9s v\u00edz, t\u00e9szta k\u00e9sz\u00fcl

A tojások szobahőmérsékletűek legyenek

Fotó: Alex Loup / Unsplash


Hozzávalók a tésztához:

  • 600 g liszt
  • 4 tojás
  • 120 ml meleg víz

Keverd össze a hozzávalókat és gyúrd tésztává a masszát. Az elkészült tésztát celofánnal takard le és hagyd pihenni fél órát. Ha letelt az idő, akkor nyújtsd ki a tésztát és vágj belőle körül belül 6 cm-es négyzeteket.

Jöhet a spenótos töltelék a négyzetek közepére. Picit vizezd be a tészta széleit majd nyomkodd össze őket.

Szarvasgombára fel!

A szarvasgomba íze vezet az igazi sikerhez!

Fotó: Klara Kulikova / Unsplash


Hozzávalók a mártáshoz:

  • 100 g vaj
  • Egy kis marék zsálya
  • 20 g parmezán sajt

A mártás elkészítése:

Dobd a tésztákat forrásban lévő sós vízbe. A megfőtt tészták mehetnek bele egy serpenyőbe, most keverd össze őket a mártással. Friss fűszernövényekkel, olívaolajjal tálald a tésztát. Az eredeti recept alapján még egy kis szarvasgombát is reszelhetsz az elkészült fogás tetejére. Jó étvágyat!

From Your Site Articles
Related Articles Around the Web