Gomba, saláta, sajt tálban, mellette szezámos rúd, szürke abrosz

Tartalmas saláta a nyári napokra

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: friss gombasaláta szezámos rudacskával

A gomba alapvetően nem egy könnyű étel, ám kisebb mennyiségben, friss salátával kiegészítve kifejezetten kívánatossá válik még a meleg nyári napokon is. Tegyél egy próbát ezzel a recepttel, ígérjük, nem fogsz csalódni.

​Hozzávalók

  • 500 g csiperke
  • 6 evőkanál víz
  • 0,5 dl borecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • friss zöldsaláta és rukkola
  • só, bors, ízlés szerint szegfűbors,
  • zöldfűszerek,
  • keménysajt
  • szezámos rudacska: 300 g liszt, 250 g margarin,víz, 1 evőkanál só, 1 evőkanál ecet, 1 tojás, szezámmag.

Így készül

  1. A salátához fiatal gombát válasszunk. Tisztítsuk meg és daraboljuk fel. A vízhez öntsük hozzá a borecetet, majd forrástól számítva 3-4 percig főzzük benne a gombát, utána szűrjük le.
  2. Az olívaolajat és a karikázott póréhagymát tegyük serpenyőbe. Amikor megpirul, öntsük rá a vörösbort és pároljuk benne 5 percig. A vörösboros párolt hagymát és a gombát keverjük össze egy tálban a kedvenc zöldsalátánkkal, sózzuk, borsozzuk. Törhetünk rá szegfűborsot, zöldfűszereket, tehetünk bele érett keménysajtot is.
  3. A szezámos rúdhoz morzsoljuk össze a lisztet a margarinnal, majd adjuk hozzá a vizet, a sót és az ecetet. Jót tesz neki néhány óra a hűtőszekrényben.
  4. Nyújtsuk fél centi vékonyra, kenjük le felvert tojással, majd derelyevágóval vágjuk csíkokra és szórjuk meg szezámmaggal. Süssük 25-30 percig 180 °C-ra előmelegített sütőben.


Related Articles Around the Web