fókuszpont egy tál tésztán, körülötte elmosódva további tál tészták

Gombás tészta felturbózva

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: erdei gombás penne

Zöldséges-gombás-sajtos tészta mindenki megelégedésére: elég tartalmas a húsevőknek, viszont húsmentes, így ínyére lesz a vegetáriánusoknak is!


​Hozzávalók

  • 300 g penne tészta
  • 400 g erdei vegyes gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 50 g cheddar sajt
  • 20 g paradicsompüré
  • friss kakukkfű, rozmaring, babérlevél, szerecsendió
  • olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. Az olívaolajon megpirítjuk a megtisztított hagymákat, majd rátesszük a gombát és a zöldségeket, és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringot, a babért, és reszelünk rá némi szerecsendiót, majd fedő alatt 15-20 percig pároljuk. Az utolsó percekben hozzáadjuk a paradicsompürét is.
  2. A tésztát közben sós, olívaolajos vízben 10 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük. Óvatosan beleforgatjuk a serpenyőtartalmába. Amíg forró, ráreszeljük a sajtot.
  3. Friss zöld fűszernövényeinkkel tálaljuk.