
Gombás tészta felturbózva
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: erdei gombás penne
2021-09-15
Zöldséges-gombás-sajtos tészta mindenki megelégedésére: elég tartalmas a húsevőknek, viszont húsmentes, így ínyére lesz a vegetáriánusoknak is!
Hozzávalók
- 300 g penne tészta
- 400 g erdei vegyes gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál szárzeller
- 50 g cheddar sajt
- 20 g paradicsompüré
- friss kakukkfű, rozmaring, babérlevél, szerecsendió
- olívaolaj
- só, bors
Így készül
- Az olívaolajon megpirítjuk a megtisztított hagymákat, majd rátesszük a gombát és a zöldségeket, és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringot, a babért, és reszelünk rá némi szerecsendiót, majd fedő alatt 15-20 percig pároljuk. Az utolsó percekben hozzáadjuk a paradicsompürét is.
- A tésztát közben sós, olívaolajos vízben 10 perc alatt al dentére főzzük, majd leszűrjük. Óvatosan beleforgatjuk a serpenyőtartalmába. Amíg forró, ráreszeljük a sajtot.
- Friss zöld fűszernövényeinkkel tálaljuk.
From Your Site Articles
- A 7 leggyakoribb tévhit a tésztafőzéssel kapcsolatban ›
- Ez Giorgio Armani kedvenc tésztaétele - Vince ›
- Ha így használod a tésztaszűrőt, nem megy tészta a mosogatóba ... ›
- Egy nap, egy recept: mogyorós-sajtos specli tészta - Vince ›
- Egy nap, egy recept: zöldséges-sajtos rakott tészta - Vince ›
- Itt a legújabb snack-őrület: így készül a tészta chips - Vince ›
- Egy nap, egy recept: vegetáriánus gombás fasírt - Vince ›
- Egy nap, egy recept: gyors mediterrán tonhalas tészta - Vince ›