
Fotó: PuzzlePix
Egy nap egy recept: vargányás falatkák
2021-11-28
Gombás vendégváró falat a sütőből. A recept titka, hogy kétféle gombát használ: a csiperke a vargányával kombinálva remek ízt ad ki.
Hozzávalók
- 500 g leveles tészta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g csiperkegomba
- 20 g szárított vargánya
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál fekete hagymamag
- 30 ml olívaolaj
- friss kakukkfű
- frissen őrölt bors
- só
Így készül
- Egy deci forró vízben legalább fél órát áztatjuk a vargányát.
- Széles serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd a felaprított fokhagymával is összeforgatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott csiperkegombát és nagy lángon pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és friss kakukkfüvet morzsolunk rá.
- Ha a gomba színt kapott, hozzáadjuk a vargányát az áztatóvízzel együtt, majd megvárjuk, hogy a folyadék elpárologjon. Félretesszük, amíg langyosra hűl.
- A leveles tésztát milliméter vékonyságúra nyújtjuk és 10 centi széles csíkokra vágjuk. A közepükre gombát helyezünk és rudakat formázunk belőlük úgy, hogy a tésztát a felvert tojással rögzítjük.
- Néhány centis falatkákra vágjuk a hengereket, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, végül pedig megkenjük felvert tojással és megszórjuk a feketehagymamaggal.
- 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
From Your Site Articles
- Gasztrolegek: a 80 ezres szarvasgomba ára semmi ehhez képest ... ›
- Egy nap, egy recept: zöldfűszeres gombafasírt ›
- KVÍZ! Felismered ezeket a gombákat? - Vince ›
- Gombaegzotikumok, avagy ezeket a japán gombákat kóstold itthon ... ›
- Videón a görögdinnye nagyságú pöfeteg gomba! - Vince ›
- Sörkisokos: minden, amit tudni kell a sörtípusokról - Vince ›
Related Articles Around the Web