szőke hajú nő mosolyog
Fotó: ittvanamerika_hivatalos / Instagram

Gombos Edina szuper trükkjével te is tovább frissen tarthatod a gyümölcsöket

Gombos Edina egykori műsorvezetőnő szuper egyszerű konyhai trükkjével sokkal tovább elállnak a nyári gyümölcsök.


Gombos Edina egykori televíziós műsorvezető (Aktív, Magellán) már 7 éve az egyesült államokbeli Floridában él családjával. Az ITT VAN AMERIKA! nevű YouTube csatornáján szinte hetente oszt meg videókat izgalmas külföldi életükről.

A minap Gombos az Instagram oldalára posztolt egy érdekes videót arról, hogy ő miként teszi tovább eltarthatóvá a nyári gyümölcsöket. Előfordulhat, hogy nem követed őt, így gondoltuk, hogy megosztjuk veled ezt a szuper trükköt. Íme!

Ez is érdekelhet: Ez a gyümölcs a legjobb húshelyettesítő!


A videóban az egykori műsorvezető epret és áfonyát dob ecetes vízbe és egy kicsit állni hagyja benne a gyümölcsöket. Pár perc után aztán leszűri őket, majd hideg víz alatt le is öblíti a bogyós gyümölcsöket.

A megtisztított epret és áfonyát ezek után papírtörlővel kibélelt légmentesen záródó dobozokba teszi.
eper \u00e9s \u00e1fonya

Fotó: mikeledray / Shutterstock


Ez miért szuper trükk?

Mert az ecetes víz képes elpusztítani a bosszantó penészspórákat, így sokkal tovább maradnak frissek a gyümölcsök, ráadásul még a vegyszer sem marad rajtuk.

Bár Edina nem mondja el pontosan a videóban, mennyi ecetet tesz a vízbe, mi kiderítettük a sweetpeasandsaffron oldal segítségével a keverési arányt: egy rész fehér ecethez négy csésze vízre lesz szükséged. Ne aggódj, a gyümölcs nem lesz ecet ízű!


Az említett YouTube-csatornán egyébként rengeteg érdekes gasztronómiai témájú videó található Edináéktól. Az alábbi videóban például kubai származású férjével, Alberto Costafredával bemutatják, mi mennyibe kerül az ottani bevásárlóközpontban, majd otthon még egy gyors Aperol Spritzet is összedobnak.


Videóikból más kultúrák és országok különleges fogásait is megismerheted. A fenti videó például olyan mexikói ételekről és italokról szól, amiket a Cinco de Mayo nevű amerikai-mexikói ünnep alatt szoktak fogyasztani az emberek.


Ha szeretnél még többet megtudni Gombos Edina és családja amerikai életéről, akkor kövesd őket a YouTube-on vagy az Instagramon.