görögdinnye szeletek

Nyári sláger: így biztosan nem ettél még a görögdinnyét

Grillezett görögdinnye? Lehet, hogy bizarrul hangzik de ígérjük, nagyon finom lesz a végeredmény. A cikkből az is kiderül, hogy miként lehet elkészíteni.


A grillezéssel való kísérletezés kiváló módja annak, hogy felfedezz olyan új összetevőket, amiket egyébként esetleg figyelmen kívül hagytál volna. Nemrég mi is különleges grillezős alapanyagokat kerestünk, amikor rábukkantunk az eatthis írására. Gondoltuk, hogy veled is megosztjuk azt a listát, amit a kevésbé ismert, ám annál finomabb grill élelmiszerekről készítettek. Mutatjuk!

Olvasd el ezt is A fogyasztók is megérzik a görögdinnye-piac változásait

1. Avokádó

avok\u00e1d\u00f3 grillezve

Fotó: Tema_Kud / Shutterstock


Az avokádó karcsú alakja miatt tökéletes jelöltnek számít a grillezéshez. Csak egyszerűen vágjuk ketté hosszában, távolítsuk el a magot belőle, kenjük meg egy kevés olívaolajjal és szórjuk meg sóval és fűszerekkel. Ezután tegyük az avokádót a forró grillre nagyjából 4-6 percre, és már kész is. Akár guacamole-t is készíthetünk a meggrillezett avokadóból.

2. Olajbogyó

grillezett olajbogy\u00f3

Fotó: Esin Deniz / Shutterstock


Ha még nem próbáltad a grillezett olajbogyót, akkor most eljött az ideje.

Dobjuk fel az olívabogyókat nyársakra, és süssük őket 5-7 percig. Hozzátehetjük a grillezett olajbogyókat salátákhoz vagy előételekhez is.

3. Római saláta

grillezett r\u00f3mai sal\u00e1ta

Fotó: Bernhard Richter / Shutterstock


A grillezett római saláta garantáltan lenyűgözi majd a vendégeidet. Először is negyedeljük fel őket, és kenjünk rájuk egy kevés olívaolajat, majd helyezzük őket a meleg grillsütőre 15-20 másodpercre. Ezután adjuk hozzájuk a kedvenc öntetünket és már tálalhatjuk is ezt az egészséges finomságot.

4. Tofu

tofu grillezve

Fotó: Shebeko / Shutterstock


Ha tofut grillezel akkor érdemes odafigyelned arra, hogy a keményebb fajtát vásárold meg, mivel a puhább típus nem bírja olyan jól a magas hőmérsékletet. A szójából készült tofunak egyébként az is nagyon jót tesz, ha sütés előtt bepácoljuk őket. Közepes lángos 10-15 perc alatt készülnek el.

5. Görögdinnye

g\u00f6r\u00f6gdinnye egy feh\u00e9r t\u00e1ny\u00e9ron

Fotó: Liudmyla Chuhunova / Shutterstock


Igen, jól olvastad, még a görögdinnyét is meglehet grillezni. A legjobb módja ennek, ha megszórjuk őket egy kis cukorral és sóval majd rádobjuk a szeleteket az olajozott grillrácsra. Oldalanként 3 percig kell sütni őket. A grillezés után egy szép aranybarna, megkaramellizálódott görögdinnyét kapunk.