
A görögdinnyének nem is a húsa a legegészségesebb része!
Nagyjából mindenki számára ismert, miért egészséges a görögdinnye húsa. A gyümölcs 90 százaléka víz, tehát kitűnő hidratáló a meleg nyári hónapokban, de a maradék 10 százalék is hasznos. Van benne többek között A-, többféle B- és C-vitamin, valamint kalcium, magnézium, rost és kálium.
Olvasd el ezt is! Nyári sláger: így biztosan nem ettél még a görögdinnyét
Azt már jóval kevesebben tudják, hogy legalább ennyire értékes a piros hús és a zöld héj között található vékony fehér csík. „Mintha egy másik gyümölcs lenne” – írja a prevention.com egy cikkében, és a megállapítás egyáltalán nem túlzó.
Több rostot és káliumot tartalmaz, mint a dinnye húsa, amivel különösen sokat tesz a szív egészségének megőrzéséért. Megtalálható még benne ezen kívül a citrullin nevű aminósav, ami a várnyomást és az ereket tartja karban, de fáradtság ellen sem utolsó és egyes rákbetegségek kialakulását is akadályozza.
Meggyőztünk? Legközelebb, mielőtt kidobod a dinnye héját, kanyarítsd ki belőle a fehér részt. Egy korábbi cikkünkben recepteket is mutattunk, hogyan tudod hasznosítani ezt a szuper egészséges részt.