egy fehér kutya néz egy piros görögdinnye szeletet

A legjobb nyári hűsítő: több víz és kevesebb cukor van benne, mint a dinnyében

4 olyan zöldséget, gyümölcsöt összeszedtünk, amiben több a víz, mint az etalonnak számító görögdinnyében.Hűvös időben is érdemes legalább napi 2 liter vizet fogyasztani, forróságban azonban jelentősen kell még növelni az adagot. Ebbe a mennyiségbe alapvetően csak a tiszta víz számít bele, illetve a víztartalmú zöldségek, gyümölcsök. Ha tehát unod az állandó csapvizet, akkor belevihetsz egy kis változatosságot. A célnak megfelelő gyümölcsökből a falstaff.at állította össze az alábbi listát.

Uborka

z\u00f6ld uborka sz\u00fcrke h\u00e1tt\u00e9ren

Fotó: Markus Winkler / Unsplash


Víztartalma 97 százalék, ráadásul mindezt rendkívül kevés kalória mellett kínálja, cukor például fele annyi van benne, mint a görögdinnyében. További előnye, hogy alig valamivel drágább, mint a dinnye, utóbbiból ráadásul még lejön veszteségként a vastag héj.

Paradicsom

Víztartalma 95 százalék, rendkívül sokoldalúan felhasználható és egyébként is az egyik legegészségesebb zöldség.

Saláta

Jégsaláta, fejes saláta, madársaláta egyre megy, mindegyiknek 95 százalék a víztartalma és gazdag A-, B- és C-vitaminban.

Eper

Talán meglepő, de ebben a húsosabb gyümölcsben 90 százalék a víz aránya, a maradék pedig vitamin, ásványi anyag és nyomelem. Egészséges és finom!

Görögdinnye

piros-t\u00f6ld g\u00f6r\u00f6gdinnye szeletek

Fotó: Floh Maier / Unsplash


Az etalon nyári frissítő, holott csak 90 százalék a víztartalma és ehhez jön még egy kis cukor is. Lebeszélni azért nem akarunk róla, tényleg az egyik legjobb hűsítő étel!

Nektarin

Szintén nagyon lédús, egészen pontosan 87 százalék vizet tartalmaz. A folyadékpótlás mellett a szervezet vízvesztését is csökkenti, de még az emésztőrendszernek is jót tesz.