szendvicsek barna dobozokon, mögötte elmosódott háttér

Kaviáros édesség és különleges házi lecsó: érdekességek a Gourmet Fesztiválról

Május 27-29. között zajlik a Millenáris parkban az idei Gourmet Fesztivál. Számos izgalmas ételt és italt kóstolhatsz.Két év szünet után 2022-ben a tizedik kiadással folytatódik a magyar gasztronómia legnagyobb ünnepe a Gourmet Fesztivál. A Millenáris Parkban május 27. és 29. között megrendezésre kerülő eseményen több mint száz, a magyar gasztronómia életében meghatározó szereplő állít ki.

Saját standdal lesz jelen mindhárom napon a VINCE is, nálunk minden napszakban más borásszal találkozhatsz és a borat kóstolhatod. Természetesen nem csak itallal készülünk vendégeinknek, hanem finom falatokkal is. Mind a három napon az Ínyenc kézműves webshop más termelőjének termékét kóstolhatod meg. Kedveskedünk a jó sajtok rajongóinak, a húsimádóknak, de gondolunk a vegánokra is, nekik szörpöket, lekvárokat, zöldségpástétomokat hoz a kiállító.

Készülünk neked nem ehető különlegességekkel is. Május 29-én vasárnap a különleges Vincells borból készült ékszerek bemutatója zajlik a VINCE standon.

Ebben a cikkben viszont két további standra szeretnénk felhívni a figyelmedet, egy budapesti és egy vidéki exkluzív étterem különlegességeit kóstolhatod meg kedvező áron, laza környezetben.

Arany kaviár


Szeretettel vár mindenkit az Arany kaviár standja péntektől vasárnapig a szokásos helyen, a 41-es standnál!

Kínálat:

 • Grillezett osztriga, jalapeño, citrus
 • Füstölt pisztráng, spárga, ikra
 • Homár és kaviár „burger”
 • Báránysült, karalábé, rebarbara
 • Kókusz és kaviár

"Az idei Gourmet Fesztivál központi témájához csatlakozva csak olyan alapanyagot használunk a menüben, amivel a kezdetektől a mai napig szívesen dolgozunk és amik szinte mindig elérhetőek az étteremben is, mint az osztriga, a homár, illetve a pisztráng, melynek ikráját is felhasználjuk" – mesélte Kanász László, az Arany Kaviár étterem Head Chef-je.

Molnár Attila és Nyíri Szása, tulajdonososok szerint az Arany Kaviár Étterem öröksége maga a folyamatos fejlődés. Ebben vezeti őket három évtized tapasztalata, a csapat lendülete és az a letisztult értékrendszer, melynek középpontjában az állandó minőségre törekvés és személyes odafigyelés áll.

A folyamatos kísérletezésnek köszönhetően sikerült megalkotniuk minden idők kedvenc desszertjét is a "Kókusz és kaviár"-t, amelyet a fesztiválon is kóstolhat a közönség. Ez az egyik legkiválóbb párosítás és tökéletesen mutatja, hogy az ellentétízek mennyire jól harmonizálnak egymással.

Természetesen a kaviár élménykóstoló sem maradhat el! Külön pulttal készülnek, hogy ízelítőt adhassanak az Arany Kaviár Gourmet Selection kaviárkínálatából.

A névválasztás tisztán kifejezi az étterem tulajdonosainak rajongását a kaviárok felé. Nemzetközi színvonalú válogatásuk a névjegyük, amely esszenciális része életüknek és gasztronómiájuknak. Kivételes és rendkívül kifinomult élmény kézfejről kóstolni ezeket a ritkaságokat. A figyelmes, személyes prezentáció és a szakmaiság átadása mellett a kaviárokkal való találkozás az egyik olyan pillanat, amiért a vendégek visszajárnak hozzájuk. Ezt az élmény hozzák el a fesztiválra is.

Ízelítő a kaviárjokból:

 • Szibériai tokhal kaviár (3 g)
 • Osetra kaviár (3 g)
 • Imperial kaviár (3 g)

Deluxe kaviárkóstoló:

 • Szibériai tokhal kaviár (3 g)
 • Osetra kaviár (3 g)
 • Imperial kaviár (3 g)
 • Beluga kaviár (3 g)
 • Iráni beluga kaviár (3 g)

42 Restaurant & Bar


Az örökség, mint téma nagyon közel áll az étterem megálmodóihoz. Sok ételükről gondolják, hogy nem újat hoznak létre általuk, a fogások inkább a korábbi ízélményeikből születnek. Bármilyen paradoxonnak is tűnik, a tradíció sosem állandó, folyamatosan változik. Ennek a gondolatmenetnek mentén születtek ezek az ételek is amikkel a Gourmet Fesztiválra készülnek.

Langyos nyári töltöttkáposzta

Ez egyfajta signature étel a 42-ben, egy családi recept átdolgozásából született. Gyakran készül a kertben rézbográcsban, nagy gondossággal. Az étel egyszerre vibrálóan savas, édes, krémes és roppanós. Mangalica lapockából készül, friss kaporral, új káposztával.

Lecsó csabai kolbásszal

Barna Ádám séf gyerekkora óta nagy rajongója a lecsónak, otthon is gyakran főzi a kertben rézbográcsban. Ezt az ételt is évek óta csiszolgatja, finomítja. A hozzávalókat külön-külön készítette el: a paradicsomokat szikkasztja, ezáltal az ízük sokkal koncentráltabb, kifejezőbb lesz. A csabai kolbászt külön pirítja és a végén adja hozzá. A kápia paprikák egy részét magas hőfokon süti, illetve serpenyőben pirítja. Külön készít hozzá egy nagyon izgalmas mártást. Fedezzétek fel, találjátok ki, milyen gyümölccsel teszi izgalmasabbá, egyedibbé, harmonikusabbá a lecsó ízét!

Tejberizs, kesudió, granny smith, wasabi

A habos-krémes gyerekkori gyümölcsrizs emléke sejlik fel az ételben, mely talán elsőre eklektikusnak tűnő ízeivel, hozzávalóival, igazi élményként fog megmaradni az emlékeidben.

+1 a petit four

Ez igazi meglepetés lesz, a vendégek málna pálinkával lefertőtlenített kezére tálalják majd. Kicsit málnás, kicsit rózsás és robbanós.