lány áll pult mögött nappali fénynél

Kóstold meg Magyarország legjobb sajtjait, kolbászait, lekvárjait a VINCÉ-vel!

Önálló standdal vesz részt a VINCE Magyarország legnagyobb gasztroünnepén. Rengeteg finomságot kóstolhatsz nálunk, nem szabad kihagyni!

Két év szünet után 2022-ben a tizedik kiadással folytatódik a magyar gasztronómia legnagyobb ünnepe a Gourmet Fesztivál. A Millenáris Parkban május 27. és 29. között megrendezésre kerülő eseményen több mint száz, a magyar gasztronómia életében meghatározó szereplő állít ki.

Saját standdal lesz jelen mindhárom napon a VINCE is, nálunk minden napszakban más borásszal találkozhatsz és a borat kóstolhatod. Természetesen nem csak itallal készülünk vendégeinknek, hanem finom falatokkal is. Mind a három napon az Ínyenc kézműves webshop más termelőjének termékét kóstolhatod meg. Kedveskedünk a jó sajtok rajongóinak, a húsimádóknak, de gondolunk a vegánokra is, nekik szörpöket, lekvárokat, zöldségpástétomokat hoz a kiállító.

Figyelem: mindegyik termelővel másik napon találkozhatsz, az alábbi listában a dátumot is megtalálod, amikor kint lesznek a VINCE standján.

Látogass el az Ínyencre, Magyarország egyik legnagyobb kézműves élelmiszereket áruló online piacterére!

​Kobolya sajt (május 27.)

s\u00e1rga sajtt\u00f6mb\u00f6k fonott kos\u00e1rban

Fotó: Kobolya sajt


Magyarul is lehet sajtot készíteni. A dunafalvi Kobolya Családi Gazdaság teheneinek teje ún. szénatej. Takarmányozásunk alapja a silótakarmányoktól mentes, bácskai ártér dús füvű kaszálóin termelt széna. Ennek köszönhetően, sajtjaink gazdag ízvilágúak, magas zsír- és fehérjetartalmúak. Szabadon tartott Jersey teheneink teje A2-es típusú tej, amelynek legfőbb jellemzője, hogy az általánosan ismert tejhez képest kedvezőbb élettani hatással bír, tejérzékenyek számára is könnyebben emészthető. Mindezen tulajdonságok alkalmassá teszik sajtjainkat a gasztrokultúra magas igényű elvárásainak. A magyar borkultúra mintájára a Kobolya is csatlakozik ahhoz az irányzathoz, melynek célja a Kárpát-medencei magyar sajtkultúra felzárkóztatása a nagy múltú sajtkészítő országokhoz. A Kobolya Családi Gazdaság azért dolgozik az év 365 napján, hogy az értő közönség asztalára kerülhessenek a kulináris élvezetet nyújtó sajtjai.

Darnó-Hús (május 28.)

piros kolb\u00e1szok feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Fotó: Darnó-Hús


„A Darnó-Hús egy kis családi vállalkozás Győr és Mosonmagyaróvár közül, ami 1995-ben indult el Darnózseliről 3 emberrel. Mára 45 kollégánk dolgozik modern környezetben az üzemünk területén, és kiemelkedő minőségű hagyományos eljárással és modern eszközökkel készített termékeinket az egész országban meg tudják vásárolni fogyasztóink. Mitöbb egyre nagyobb mennyiségben tudjuk ellátni külföldi piacainkat is. A kolbászaink azon felül, hogy Magyar Termék Nagydíjas termékek, a Győr-Moson-Sopron megyei értéktárban is a megyére jellemző termékként tartják számon, így Megyerikumnak minősülnek.”

Kertünk kincsei (május 29.)


A Kertünk Kincsei egy háztáji, biogazdálkodásból származó, organikus, kézműves kamratermékeket gyártó herceghalomi családi vállalkozás. A termékpalettán szereplő Szörpök – Lekvárok & Dzsemek – Savanyúságok – Csatnik – Zöldségpástétomok – Kuriózumok – Cukormentes Finomságok kínálatát teljességgel a régi, letűnt korok egészséges, tiszta, természetes eredetű ételei ihlették, ezáltal minden pontosan ugyanolyan, mintha a család egykori konyhatündér szupernagyija készítette volna, belekanalazva a receptúrákba szíve tengernyi szeretetét.