gránátalmás melasz és gránátalma darabok

Az őszi gyümölcsök koronázatlan királynője!

Fotó: Halil ibrahim mescioglu / Shutterstock

Egy nap, egy őszi finomság #8: a különc gránátalma

Ha az őszi hidegben valami izgalmas és különleges alapanyagra vágysz, akkor a gránátalma neked való. Elmondjuk, mi mindenre jó és egy igazi őszi receptet is találsz majd a cikk végén.



Sorozatunk mostani főszereplője az ősz egyik legkülönlegesebb és legegészségesebb gyümölcse, a gránátalma.

Mit érdemes tudni róla?

f\u00e9lbev\u00e1gott gr\u00e1n\u00e1talm\u00e1k

Tudtad, hogy a gránátalma eredetileg Közép-Ázsiából származik?

Fotó: Marta Matyszczyk / Unsplash


A gránátalma olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek lassítják az öregedési folyamatokat. Mindemellett gazdag C-vitaminban is, ezzel segítve az immunrendszer megfelelő működését.

A kutatások szerint megelőzi a rákos megbetegedések kialakulását, illetve védelmet nyújt a rákos sejtek elburjánzása ellen. Sőt, a gránátalma fogyasztása képes még a vérnyomást is kordában tartani.

Gránátalmás melasz

gr\u00e1n\u00e1talm\u00e1s melasz \u00e9s gr\u00e1n\u00e1talma darabok

Használhatod salátákhoz, humuszhoz és húsokhoz.

Fotó: Fotema / Shutterstock


Hozzávalók:
  • 4 csésze gránátalmalé
  • 1/2 csésze cukor
  • 2 evőkanál citromlé
Így készül:
  1. Tedd az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe, majd közepes hőmérsékleten melegítsd addig, amíg a cukor fel nem oldódik és a lé el nem párolog.
  2. Forrald körülbelül egy órát, vagy amíg a lé szirupos állagú lesz. Ha szeretnéd, hogy a gránátalma melasz édesebb legyen, akkor főzés közben adj hozzá több cukrot.
  3. Öntsd ki egy üvegbe és hagyd kihűlni. Tárold a hűtőszekrényben.