grillezett húsok és krumpli

Nincs grillsütőd? Dobj össze egyet konzervdobozból és alufóliából 5 perc alatt

Kipróbálnád a grillezést, de nem akarsz drága grillsütőt venni, mert csak egy-kétszer használnád a szezonban? Mi megtaláltuk a megoldást!


A grillezés nemcsak egy jó kikapcsolódás, de az így készített ételek még egészségesebbek is lesznek. A grillezett fogások ugyanis kevesebb zsírt tartalmaznak, illetve a zöldségek megtartják az ásványi anyagaikat és vitaminjaikat. Szeretnénk, ha te is kipróbálnád a szabadban grillezést, ezért gondoltuk, megmutatjuk neked, hogyan tudsz összedobni egy mini grillsütőt pár perc alatt.

grillr\u00e1cs \u00e9s t\u0171z, sz\u00e9n

Fotó: Danny de Jong / Unsplash


A szuper dizájnos új grillsütődhöz az alábbi alapanyagok kellenek majd: egy konzervdoboz, egy olló, alufólia, grillrács, szén és gyufa.


Először is vágd le a konzervdoboz tetejét, majd az olló segítségével vágj csíkokat a dobozba. Ha elkészültek a csíkok, akkor hajtogasd le őket úgy, ahogy a videóban mutatják. Óvatosan bánj a konzervdobozzal, mert könnyen elvághatod vele a kezedet.

hamburger grillr\u00e1cson

Fotó: Izzy Park / Unsplash


Következő lépésként fedd be a grillsütődet alufóliával. Ezek után pedig mehet rá a szén és a grillrács. Ha húst is sütsz a sütőn, akkor figyelj oda, hogy nehogy nyers maradjon a hús.

grillez\u00e9s, h\u00fasok, z\u00f6lds\u00e9gek

Fotó: Alex Belogub / Unsplash


Ami a legjobb, hogy a sütögetés végeztével mosogatnod se kell, hiszen az elhasznált házi grillsütőt kidobhatod. Ha pedig egy újra lesz szükséged, akkor már tudod, hogy pár perc alatt elkészíthető.