
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: BBQ-grillcsirke
2022-05-04
Pikáns, ropogós kérgű csirke a kerti partik kedvence lesz. Salátával, hamuban sült krumplival lehet tálalni.
Hozzávalók
- 1 közepes csirke
- 100 ml hámozott, darabolt paradicsom
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál Worcestershire-szósz
- 4 evőkanál almaecet
- 4 evőkanál olaj
- ½ teáskanál csilipehely
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 evőkanál tengeri só
- 3 evőkanál nádcukor
Így készül
- Összekeverjük a BBQ-szósz hozzávalóit: a darabolt és sűrített paradicsomot a szója- és Worcestershire-szósszal, az almaecettel, az olajjal és fűszerezzük a csilivel, pirospaprikával, sóval és cukorral.
- A konyhakész csirkét egy csirkeollóval vagy egy éles késsel elvágjuk a hát közepénél, így ki tudjuk fektetni.
- Leitatjuk róla a nedvességet egy papírtörlővel, és alaposan bedörzsöljük a szósszal. Egy éjszakát, de legalább 6 órát pihentetjük lefedve a hűtőben.
- A csirkét bőrével lefelé tesszük a rácsra 20 percre, és lesúlyozzuk egy alufóliával bevont téglával vagy egy nehéz edénnyel. Fordítsuk meg a csirkét és mérettől függően további 30-40 percet süssük.
- Akkor készült el, ha megszúrva tiszta, vértől mentes húslé folyik belőle, illetve amikor a hús legvastagabb részébe szúrt maghőmérő 75 fokot mutat. A rácsról levéve pihentessük párpercet, majd tálaljuk friss salátával.