sárga kukoricadarabok fehér papíron, villával
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: grillezett kukorica

A nyári kerti partik kedvence lesz a grillezett kukorica! A recept a lelke a vaj, ne spórolj vele!



Hozzávalók

  • 4 cső kukorica
  • 80 g puha vaj
  • 2 szál friss kakukkfű
  • 1 teáskanál durva szemű só

Így készül

  1. A kukoricákat hámozatlanul a forrásban lévő vízbe tesszük és fedő alatt, közepes lángon, sótlan vízben 10 percet főzzük.
  2. Kivéve szűrőben lecsepegtetjük, és ha már kezelhető hőfokúak, lehúzzuk a héjukat és 3-4 darabba vágjuk. Vajjal megkenjük és a grillre tesszük, majd megszórjuk a friss kakukkfűvel.
  3. 8-10 perc alatt sütjük meg, míg aranybarna foltok jelennek meg rajta.
  4. Tálaláskor még egy kis vajjal lekenjük, és durva szemű sóval szórjuk meg.