sárgarépa és barna gomba fekete serpenyőben, mögötte zöld növény
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: grillezett répa és gomba

A megszokott grillzöldségek izgalmasabb verziói: míg a répa a kissé zsírosabb húsokhoz, pl. tarjához ideális, addig a gomba a csirkéhez, karajhoz passzol leginkább.


Hozzávalók

  • 500 g zsenge répa (lehet színes is)
  • 700 g csiperkegomba
  • olívaolaj
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és egy nagyobb darab alufóliára rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, mellé tesszük a kakukkfüvet, sózzuk, végül az alufólia széleit ráhajtogatva lezárjuk.
  2. A megtisztított gombát összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és alumínium grilltálcára rendezzük.
  3. Faszénen kb. 20-30 percig sütjük mindkettőt.
  4. Ha elkészültek, a répát kevés citromlével, a gombát pedig egy citrom levéből, fél deci olívaolajból, sóból, borsból és az apróra vágott petrezselyemből álló öntettel locsoljuk meg.