fehér tányérokon zöld, barna és lila ételek

Egy nap, egy recept: grillezett csirkemell guacamoléval

Finoman átsütött csirke és hozzá házi készítésű avokádókrém, vagyis guacamole - finom és egészséges párosítás benti vacsorára és kerti ebédre egyaránt.



Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • olívaolaj
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 db érett avokádó
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db érett paradicsom
  • 1 db csilipaprika
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál friss koriander
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet só, frissen őrölt bors

Így készül

  1. A guacamoléhoz vágjuk félbe az avokádókat és villával pürésítsük. Adjuk hozzá a hagymát, a koriandert, a fél citromot, a sót, a borsot és keverjük össze.
  2. A paradicsomot vágjuk kicsi kockákra és adjuk a szószhoz. Hagyjuk letakarva a hűtőben, míg a húst elkészítjük.
  3. A csirkemelleket vágjuk nagyobb szeletekre. A mustárt keverjük össze egy kevés olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, majd dörzsöljük be vele a csirkemelleket, s így kezdjük grillezni őket, közepes parázson.
  4. Az elkészült szeletekre halmozzuk a guacamolét és friss salátával tálaljuk.