lila és sárga süti sötét tányéron, villával

Egy szelet gyümölcs

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: gyors és ropogós áfonyás süti

Áfonyát manapság már egész évben kapni, ez a sütemény ráadásul akár fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető. A recept rendkívül egyszerű és gyors, a végeredmény pedig nagyon ízletes. Mi kell még?


​Hozzávalók

  • 400 g áfonya
  • 100 g puha vaj
  • 150 g nádcukor
  • 100 g mandula
  • 100 g apró szemű zabpehely
  • 100 g panko morzsa
  • 1 teáskanál vaníliaőrlemény

Így készül

  1. Kivajazunk 6 tálkát, majd az 50 g nádcukorral és a vaníliával megszórt áfonyát elosztjuk bennük.
  2. A mandulát durvára vágjuk, serpenyőben illatosra pirítjuk, összekeverjük a maradék nádcukorral, zabpehellyel és panko morzsával, majd belecsipkedünk 80 g vajat és finoman összekeverjük. Rászórjuk a gyümölcsök tetejére és pár vajdarabkát a tetejükre dobunk.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 20-25 percig, míg a teteje aranybarna nem lesz.