sárga színű smiley

Július 19-én új étterem nyílt a Nyugati pályaudvaron, heves viták mennek róla

Rendhagyó étterem nyílt a belvárosban, ki-ki a vérmérséklete szerint reagál rá.


A vegánok száma évről-évre rohamos gyorsasággal nő. 2022-ben nagyjából 79 millió ember él a Földön, aki bevallottan vegán életmódot követ, így nem nagy meglepetés, hogy egyes gyorséttermi láncok megpróbálják megnyerni maguknak ezeket az embereket. Hogyan? Máris mutatjuk!


Nemrég ment híre annak, hogy a Belgiumban értékesített Burger King hamburgerek körül már minden harmadik húsmentes, sőt egyes éttermekben minden második. Az óriáscég ezen felbuzdulva keletebbre is elkezdett puhatolózni: nemrég a bécsi Margaretengürtel (egy metróállomás a bécsi metró U4-es vonalán) éttermében végzett felméréseket arról, a vendégek hogyan reagálnának, ha a növényi eredetű termékek válnak az új normává - számolt be a vegconomist oldala.

Normál vagy hússal? 


2022. július 12-e óta a cég kampányszlogenje a "Normál vagy hússal?" lett.

A provokatív kérdés heves vitákat váltott ki az interneten. A kampányhoz kapcsolódó videó az Instagramon és a YouTube-on csaknem 20 ezer megtekintést generált az első napon a #normalodermitfleisch hashtag alatt.


A Burger Kingnél a húsmentes ételeket állandó szereplővé tesszük az étlapon, mert a hús már nem mindenki számára természetes. A „Normál vagy hús?” provokatív kérdéssel szeretnénk megmutatni, komolyan vesszük vásárlóink igényeit - idézi a cikk Jan-Christoph Küstert, a TQSR Csoport marketingigazgatóját.


Ezzel a kérdéssel a társadalmi vitát szeretnénk felpörgetni, és megmutatni, hogy növényi alapú alternatíváink is nagyon finom ízűek. A hús egy lehetőség, de nem az egyetlen - folytatta.

Bécs végül lépett


Viták ide vagy oda, 2022. július 19-én kedden végül Ausztriában elsőként Bécsben megnyílt az első teljesen vegán Burger King üzlet. A hírre nem kevésbé heves reakciók érkeztek - a lenti poszt alá bekommentelt emojikból és gifekből az is leszűrheti ezt, aki nem beszél németül. Aki szeretné kipróbálni, annak a város központjában található Westbahnhofra, vagyis a bécsi "Nyugati pályaudvarra" kell elmennie.