sült krumpli fehér zacskóban, mellette piros üveg, sárga háttér

300 éttermes lánc nyílik, az étlapon csak 60 másodperces receptek lesznek

Kukoricabundás oldalas, fetás tészta, tészta chips: a világ egyik legnagyobb közösségi médiaszolgáltatója bejelentette, étteremláncot hoz létre.


A tervek szerint 2022 márciusáig mintegy 300 éttermet, egészen pontosan főzőkonyhát nyit az Egyesült Államokban a TikTok, ahol népszerű TikTokerek videói alapján fognak ételeket készíteni. A befolyó összeg egy részét a közösségi platform további tehetségeinek felkutatására fogják fordítani.

Az msn.com beszámolója szerint december 17-én, pénteken jelentették be a TikTok vezetői a Virtual Dining Concept (Virtuális Étkezés Koncepció) névre hallgató legújabb projektjüket, ami ha bejön, nem állnak meg az említett 300 üzemi konyhánál, hanem egy éven belül 1000-re bővítenek.

Login • Instagram

Ezeken a konyhákon a legnépszerűbb TikTok-főzővideók ételeit fogják készíteni, például a fetás tésztát, a kukoricába forgatott oldalast, vagy a tészta chipset. Hagyományosan vett éttermek nem tartoznak majd az egységekhez, csak rendelés-kiszállítás útján lehet hozzájutni az egyes fogásokhoz. „Izgatott és büszke vagyok” – mondta a hírre a finn Jenni Häyrinen, aki egy éve felrobbantotta a TikTokot a kínálatba most beválogatott sült fetás tésztájával. „Gyorsan kellett ebédet készítenem, örülök, hogy a recept azóta millióknak segít, akik hasonló cipőben járnak.”

A 2017-ben indult közösségi média platformnak csak az USÁ-ban 130 millió aktív felhasználója van, 2021 júniusában lépte át világszerte a regisztráltak száma a 3 milliárdot. Eredetileg rövid tánc-, szinkron és tehetségvideók készítésére hozták létre, ma már azonban a legkülönfélébb produkciókat igyekeznek besűríteni az egy alkalommal maximálisan feltölthető 60 másodpercbe, így egyre több konyhai praktika vagy éppen recept kerül fel.