egy férfi áll a hűtőnél
Fotó: Gorodenkoff / Shutterstock

Kiderült, az egyik kedvenc élelmiszerünket tilos a hűtőben tárolni

Akad egy olyan élelmiszercsoport, amire nem úgy hat a hűtő hideg hőmérséklete, mint azt eddig gondoltad.


Neked is a kedvenc csonthéjas gyümölcseid közé tartozik a cseresznye, őszibarack és mangó? Akkor meg kell ismerned, hogy mi a helyes tárolási módja ezeknek a finomságoknak. Íme!

Olvasd el ezt is! Az 5 legalacsonyabb cukortartalmú gyümölcs

feh\u00e9r t\u00e1ny\u00e9ron cseresznye

Fotó: Monika Grabkowska / Unsplash


Mint a tastingtable cikkéből kiderült, nagyon rossz ötlet a csonthéjas gyümölcsöket a hűtőben tárolni. Felmerülhet benned a kérdés, vajon miért, hiszen így tovább eltarthatók, ugye? Nem teljesen így van. A hűtőszekrény hideg hőmérséklete miatt ugyanis ezeknek az élelmiszereknek megváltozik az íze.

f\u00e9lbev\u00e1gott barackok

Fotó: Irina Iriser / Unsplash


Valószínűleg már neked is feltűnt, hogy a hűtőben tárolt barack szárazzá és íztelenné válik.

A szakértők ezért azt javasolják, hogy ezeket a gyümölcsöket inkább a konyhapulton tárold.
z\u00f6lds\u00e9gek \u00e9s gy\u00fcm\u00f6lcs\u00f6k a h\u0171t\u0151ben

Fotó: Ello / Unsplash


Ha viszont már túlérettek a csonthájas gyümölcsök, akkor valóban beteheted őket a hűtőbe, hogy kibírják, míg megeszed őket.


Kivételek természetesen itt is akadnak: a cseresznye jól bírja a hűtő hideg hőmérsékletét. Sőt, ahogy a videóban is bemutatják, érdemes a friss cseresznyét előbb jeges vízben lehűteni, majd utána betenni a hűtőbe. Ezzel a módszerrel sokáig frissen tarthatod a zamatos piros finomságokat.

barack lekv\u00e1ros keny\u00e9r

Fotó: Fernando Andrade / Unsplash


De mi történik, ha a csonthéjasok a romlás küszöbén állnak? Készíts belőlük lekvárt vagy befőttet. Próbáld ki a mi személyes kedvencünket, a rumos, vaníliás őszibaracklekvárt.