
Kiderült, az egyik kedvenc élelmiszerünket tilos a hűtőben tárolni
Akad egy olyan élelmiszercsoport, amire nem úgy hat a hűtő hideg hőmérséklete, mint azt eddig gondoltad.
Neked is a kedvenc csonthéjas gyümölcseid közé tartozik a cseresznye, őszibarack és mangó? Akkor meg kell ismerned, hogy mi a helyes tárolási módja ezeknek a finomságoknak. Íme!
Olvasd el ezt is! Az 5 legalacsonyabb cukortartalmú gyümölcs
Fotó: Monika Grabkowska / Unsplash
Mint a tastingtable cikkéből kiderült, nagyon rossz ötlet a csonthéjas gyümölcsöket a hűtőben tárolni. Felmerülhet benned a kérdés, vajon miért, hiszen így tovább eltarthatók, ugye? Nem teljesen így van. A hűtőszekrény hideg hőmérséklete miatt ugyanis ezeknek az élelmiszereknek megváltozik az íze.
Fotó: Irina Iriser / Unsplash
Valószínűleg már neked is feltűnt, hogy a hűtőben tárolt barack szárazzá és íztelenné válik.
A szakértők ezért azt javasolják, hogy ezeket a gyümölcsöket inkább a konyhapulton tárold.
Ha viszont már túlérettek a csonthájas gyümölcsök, akkor valóban beteheted őket a hűtőbe, hogy kibírják, míg megeszed őket.
Kivételek természetesen itt is akadnak: a cseresznye jól bírja a hűtő hideg hőmérsékletét. Sőt, ahogy a videóban is bemutatják, érdemes a friss cseresznyét előbb jeges vízben lehűteni, majd utána betenni a hűtőbe. Ezzel a módszerrel sokáig frissen tarthatod a zamatos piros finomságokat.
Fotó: Fernando Andrade / Unsplash
De mi történik, ha a csonthéjasok a romlás küszöbén állnak? Készíts belőlük lekvárt vagy befőttet. Próbáld ki a mi személyes kedvencünket, a rumos, vaníliás őszibaracklekvárt.