sárga sütemény fekete edényben, szürke tányéron, villával, áfonyával

Tejberizs nagyon másként

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: áfonyás rizsszelet

Ennek a receptnek az alapját a tejberizs képezi, de ami azután következik...Leves után akár második fogásnak is remek választás.


​Hozzávalók

  • 2 réteslap
  • 250 g rizs
  • 280 ml víz
  • 100 g vaj
  • 700 ml tej
  • 1 teáskanál só
  • 170 g cukor
  • 400 g áfonya
  • 120 g mandulaliszt

Így készül

  1. A rizst a vízzel és a sóval főzni kezdjük, majd miután beszívta a vizet, tejet, 70 g vajat, 70 g cukrot adunk hozzá, és sűrű tejberizst főzünk.
  2. A réteslapot egy 20 × 30 cm-es tepsibe fektetjük, vajjal lekenjük, majd ráhelyezzük a másik réteslapot és rásimítjuk a rizst. Elosztjuk rajta az áfonyát, 80 g cukrot szórunk rá, majd meghintjük mandulaliszttel és a maradék cukorral.
  3. Előmelegített sütőben, 190 fokon 30 perc alatt megsütjük, hidegen tálaljuk.