leveles tésztából készült barna sütemény piros gyümölccsel a tetején
Fotó: pixabay.com

Egy nap, egy recept: gyümölcsös lepény

Bolti rétestésztából 30 perc alatt elkészíthető, friss, ropogós és mindenek előtt nagyon finom sütemény egy apró csavarral a receptben.



Hozzávalók

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 3-4 evőkanál házi lekvár (lehet málna-, eper-, rebarbara- vagy almalekvár)
  • kétmaréknyi bogyós gyümölcs (málna, áfonya, szőlő)
  • esetleg rebarbara
  • 500 g marcipánmassza
  • porcukor a szóráshoz

Így készül

  1. Hajtsuk szét a szobahőmérsékletű leveles tésztát, majd vágjuk négy egyenlő téglaformára. A sütőpapírral együtt helyezzük egy sütőlemezre úgy, hogy pár centi távolságban legyenek egymástól.
  2. Kenjük meg a felületüket lekvárral, majd szórjuk meg a gyümölcsökkel. Sajtreszelővel reszeljünk rá a marcipánból.
  3. Tegyük előmelegített, 180 fokos sütőbe, és süssük 15 percen keresztül, míg a tészta megemelkedik és aranysárgára sül.
  4. Tálalás előtt hintsük meg a tetejét porcukorral.