Fehér, lila, barna feltét a pizzán, fa deszka alatta, barna rúd felette

Gyümölcsöző kombináció

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: körtés-kecskesajtos-lilahagymás pizza

Merjél formabontó lenni, bátran tegyél gyümölcsöket, édes alapanyagokat a sós pizzatésztára! Meglátod, ezzel a körtés változattal te leszel a társaság sztárséfje.


​Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 300 ml langyos víz
  • 7 g friss élesztő
  • 10 g só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 érett körte
  • 100 g kecskesajt
  • 1 fej lila hagyma
  • darált bors
  • tengeri só

Így készül

  1. Az élesztőt a vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, és 3–4 percen át dagasztjuk. Hozzáadjuk az olajat, és még 4 percig dagasztjuk, majd 1 órát kelesztjük letakarva, szobahőmérsékleten. Két gombócot formázunk belőle, és 6-12 órát pihentetjük a hűtőben.
  2. Sütés előtt 2 órával kivesszük és kelni hagyjuk. Kinyújtjuk, majd körte szeletekkel rakjuk körbe, szeletelt lila hagymával és morzsolt kecskesajttal szórjuk meg, megcsorgatjuk olívaolajjal. 250 fokos sütőben kb. 10 percalatt sülnek meg.
  3. Olívaolajjal meglocsolva,azonnal kínáljuk.