gyümölcssaláta

Illusztráció

Már 5 millió rajongója van az interneten egy látszólag hétköznapi salátának

Azt gondolhatnánk, hogy egy gyümölcssalátát nem nagy tudomány összedobni. Feldarabolni a gyümölcsöket, majd egy tálba betenni őket nem bonyolult. Ez nagyjából igaz is, mégis érdemes megnézni egy virális gyümölcssaláta-receptet. Garantáltan te is csinálsz belőle magadnak!


A bevezetőben említett receptet Danielle Brown (a közösségi médiában @HealthyGirlKitchen) osztotta meg, aki különböző „életmódváltó salátarecepteket" készít el követőinek.

A mostani gyümölcssalátát viszont nemcsak a beletett gyümölcsök teszik különlegessé.

Brown megosztott pár tippet a videóban. Javaslata szerint érdemes kisebb kockákra vágni a gyümölcsöket, ami segít abban, hogy a gyümölcssaláta jóval lédúsabb legyen – szemben azzal, ha nagyobb darabokat vágunk. Ráadásul a frissen facsart lime leve és a frissen felvágott menta tovább fokozza majd a nyári, friss ízeket.

Brown epret, görögdinnyét, narancsot, mangót, kivit, almát, áfonyát, szőlőt és sárkánygyümölcsöt használ – szivárványos sorrendben elrendezve.

Mindezek persze csak javaslatok, szigorú szabályok nem léteznek.

„Használj bármilyen gyümölcsöt, ami elérhető, legyen az a kedvenced, vagy ami a legköltséghatékonyabb számodra"

– tanácsolja Brown.

@healthygirlkitchen

the best fruit salad you’ll ever have 🍓🍊🍌🥝🫐🍇 #fruit #healthyrecipes #homecook #fruitsalad

A food52 újságírója is kipróbálta az ínycsiklandozó receptet, ráadásul még saját gondolatait is hozzáfűzte: állítása szerint finomabb eredményt kapunk, ha egy napra a hűtőbe rakjuk a gyümölcssalátát, mert a feldarabolt gyümölcsök leve összekeveredik.

Másrészt nemcsak magában lehet enni: zabpehelybe, joghurtba is jó ötlet keverni, de sima zöldsalátába is rakhatjuk a jobb íz érdekében, ahogy pirítósra is tehetjük.

Pont ez a legjobb a receptben: a receptet szabadon variálhatod, így minden alkalommal más ízű eredményt kapsz. A lehetőségek tárháza végtelen. Próbáld ki, jól fog esni ebben a melegben!