
Neked is ki kell próbálnod!
Mindenki elköveti ezt a hibát, amikor pho levest készít
A fűszerek vagy a minőségi hozzávalók jelentik a pho leves titkát? Mindkettő fontos, de akad egy elem, ami nélkül lehetetlen elkészíteni az autentikus vietnámi változatát. Íme!
Egyszerűen elkészíthető a vietnámiak hagyományos étele, a pho leves, ezért nem is meglepetés, hogy az országhatáraikon túl, gyakorlatilag az egész világban komoly rajongótábora alakult ki.
A legnagyobb népszerűségnek természetesen hazájában örvend: ahogy mi, magyarok nem tudnánk piros paprika nélkül élni, úgy a vietnami emberek sem tudnának pho nélkül létezni.
Az étel akkor a legautentikusabb, ha a benne található fűszereket közvetlenül Vietnámból importálták. Fontos összetevője a koriander, fahéj, csillagánizs és a menta, ezektől lesz ugyanis pontosan ugyanolyan íze a levesnek, mint ha Vietnámban ennéd.
De mi a mennyei íz titka?
A jó pho kulcsa a csontok használata, ettől ugyanis hihetetlenül gazdag ízt kap a leves.
Ha először főzöl pho-t, akkor kerüld el azt a gyakori hibát, hogy nem használsz elég csontot a leveshez. Meglátod, hogy a több csont mélyebb ízt ad az ételnek.
Pho Bo Chin recept
Hozzávalók
- 1 kg csont nélküli marha csülök
- 3 l marhahúsleves
- 2 fahéjrúd
- 1 evőkanál koriandermag
- 1 evőkanál cukor
- 2 tk só
- 2 evőkanál halszósz
- 0,5 kg száraz rizstészta
- 2 evőkanál zöldhagyma apróra vágva
- 200 gr babcsíra a díszítéshez
- Egy marék bazsalikom
- Egy marék koriander a leves tetejére
Így készül
- Forraljuk fel a marhahúslevest.
- Ajuk hozzá a marha csülköt a marhahúsleveshez és főzzük egy órán át közepes lángon.
- Vegyük ki a húst, és szeleteljük fel három milliméteres vékony szeletekre.
- Pirítsuk meg a fűszereket (fahéj, koriandermag) egy forró serpenyőben, hogy kijöjjön az ízük.
- Tegyük őket egy teafilterbe, és adjuk hozzá a húsleveshez. Fontos, hogy ezt a lépést csak 30 perccel a tálalás előtt kell megcsinálnunk.
- Végül ízesítsük a pho-t fekete borssal, sóval és halszósszal.
- Főzzük meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
- Tegyük egy mélytányérba a tésztát és öntsük fel a pho-val.
- Díszitsük hússzeletekkel, apróra vágott zöldhagymával, babcsírával, és bazsalikommal.
- Tálaljuk forrón!
- Gombaegzotikumok, avagy ezeket a japán gombákat kóstold itthon ... ›
- Parádés videó arról, ahogy Bíró Lajos séf gulyáslevest főz - Vince ›
- 8 TikTok-recept, amire tuti rákattansz - VIDEÓK - Vince ›
- Egy nap egy recept: sült Hokkaido-tökleves kókusztejjel - Vince ›
- Egy nap egy recept: eredeti ázsiai udon leves - Vince ›
- Bíró Lajosék feladták, bezár a legendás étterem - Vince ›