pho leves és ital

Neked is ki kell próbálnod!

Mindenki elköveti ezt a hibát, amikor pho levest készít

A fűszerek vagy a minőségi hozzávalók jelentik a pho leves titkát? Mindkettő fontos, de akad egy elem, ami nélkül lehetetlen elkészíteni az autentikus vietnámi változatát. Íme!


Egyszerűen elkészíthető a vietnámiak hagyományos étele, a pho leves, ezért nem is meglepetés, hogy az országhatáraikon túl, gyakorlatilag az egész világban komoly rajongótábora alakult ki.


A legnagyobb népszerűségnek természetesen hazájában örvend: ahogy mi, magyarok nem tudnánk piros paprika nélkül élni, úgy a vietnami emberek sem tudnának pho nélkül létezni.

Az étel akkor a legautentikusabb, ha a benne található fűszereket közvetlenül Vietnámból importálták. Fontos összetevője a koriander, fahéj, csillagánizs és a menta, ezektől lesz ugyanis pontosan ugyanolyan íze a levesnek, mint ha Vietnámban ennéd.

De mi a mennyei íz titka?

A jó pho kulcsa a csontok használata, ettől ugyanis hihetetlenül gazdag ízt kap a leves.

Ha először főzöl pho-t, akkor kerüld el azt a gyakori hibát, hogy nem használsz elég csontot a leveshez. Meglátod, hogy a több csont mélyebb ízt ad az ételnek.

Pho Bo Chin recept


Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli marha csülök
  • 3 l marhahúsleves
  • 2 fahéjrúd
  • 1 evőkanál koriandermag
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 tk só
  • 2 evőkanál halszósz
  • 0,5 kg száraz rizstészta
  • 2 evőkanál zöldhagyma apróra vágva
  • 200 gr babcsíra a díszítéshez
  • Egy marék bazsalikom
  • Egy marék koriander a leves tetejére

Így készül

  1. Forraljuk fel a marhahúslevest.
  2. Ajuk hozzá a marha csülköt a marhahúsleveshez és főzzük egy órán át közepes lángon.
  3. Vegyük ki a húst, és szeleteljük fel három milliméteres vékony szeletekre.
  4. Pirítsuk meg a fűszereket (fahéj, koriandermag) egy forró serpenyőben, hogy kijöjjön az ízük.
  5. Tegyük őket egy teafilterbe, és adjuk hozzá a húsleveshez. Fontos, hogy ezt a lépést csak 30 perccel a tálalás előtt kell megcsinálnunk.
  6. Végül ízesítsük a pho-t fekete borssal, sóval és halszósszal.
  7. Főzzük meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
  8. Tegyük egy mélytányérba a tésztát és öntsük fel a pho-val.
  9. Díszitsük hússzeletekkel, apróra vágott zöldhagymával, babcsírával, és bazsalikommal.
  10. Tálaljuk forrón!