barna csokigolyók fehér bögrében, sárga-fehér elmosódott háttér előtt

Kreatív és finom

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: pók sütinyalóka

Ötletes és finom édesség Halloweenre, ennek a receptnek köszönhetően még az is barátságot köt a pókokkal, aki eddig nem szerette őket.



Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál őrölt mandula
  • 5 evőkanál cukor
  • 70 g puha vaj + 1 teáskanál vaj
  • 50 g málnalekvár
  • 300 g étcsokoládé
  • színes díszítőcukor
  • 20 db hurkapálca

Így készül

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd félretesszük. A sárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk, hozzáadunk 50 g puha vajat és tovább keverjük, végül belekeverjük a lisztet és a mandulát.
  2. A sima masszához három részletben adjuk hozzá a tojáshabot, vigyázva, hogy ne törjük össze. 20 × 30 cm-es tepsiben 25 percen át sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  3. A kihűlt tésztát kézzel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a maradék 20 g puha vajat és a lekvárt, masszává gyúrjuk és behűtjük legalább 1 órára vagy egy teljes éjszakára.
  4. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk és elkeverjük a teáskanál vajjal, a masszából diónyi golyókat formázunk, pálcákra tűzzük. Belemártjuk a csokiba, szemet csinálunk a díszítő cukorral és hungarocellbe szúrjuk a másik végüket, amíg megszáradnak.
  5. Az olvadt csokiból C betűket húzunk, és amikor megszáradtak, egy kis csokival rögzítjük a pókok lábának.
  6. Fogyasztás előtt hűtsük két órát.