színes muffin sütemények tányérokon, fehér elmosódott háttér fekete ábrával
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: szemgolyó süti

A Halloween-partik sztárja a szemgolyót formázó sütemény. Ezúttal a muffin változatot mutatjuk be - az élethű hatás kedvéért sok málnalekvár került a receptbe.



Hozzávalók (12 darabhoz)

  • 170 g liszt
  • 170 g puha vaj
  • 100 g cukor
  • 420 g porcukor
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 60 g málnalekvár
  • 1 evőkanál céklapor
  • 240 g mascarpone
  • 12 szem aszalt vörös áfonya

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A vajat habosítsuk fel, majd adjuk hozzá a cukrot, 70 g porcukrot, egy csipet sót és habosítsuk tovább. Adjuk hozzá a tojásokat és mikor felvette a massza, keverjük hozzá kézzel a sütőporral átszitált lisztet.
  2. Az egészet kanalazzuk egy habzsákba, nyomjuk a muffinformába és 20-22 perc alatt süssük készre, majd hűtsük ki. A muffinok közepét vágjuk ki egy kanállal, és töltsünk a nyílásokba málnalekvárt.
  3. 200 g porcukrot keverjünk ki 1-2 evőkanál vízzel, hogy sima, jó bevonó állagú masszát kapjunk, ezután adjuk hozzá a céklaport. Vonjuk be a muffinok tetejét a piros masszával és hagyjuk száradni.
  4. 100 g porcukorból ugyanilyen masszát készítünk, de az fehér marad. Egy levágott szélű zacskóból kinyomva, ereket mintázunk a muffin piros bevonatára.
  5. A mascarponét 50 g porcukorral kikeverjük és habzsákból a muffinok tetejére nyomjuk, végül pedig egy vörös áfonyát teszünk a közepébe.