kívül fehér, belül piros torta fehér tálon

Kívül ijesztő, belül finom

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: véres torta

Halloweenre speciális torta is dukál, az alábbi pedig olyan. A receptből az is kiderül, mitől "véres" és hogy miből készül a tetejére a pókháló.



Hozzávalók (18 cm-es tortához)

  • 2 tojás
  • 280 g cukor
  • 365 g puha vaj
  • 1 evőkanál céklapor
  • 325 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • 250 ml író vagy kefir
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál almaecet
  • 300 g natúr sajtkrém
  • 375 g porcukor
  • 50 g étcsokoládé
  • 30 g fehér csokoládé

Így készül

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Habosra verünk 115 g vajat a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül pedig a céklaport, amivel sima krémmé keverjük.
  3. A lisztet és a kakaóport összeszitáljuk, a felét a vajhoz adjuk, majd következik az író, végül pedig a liszt másik fele. Az ecetet és a szódabikarbónát is összekeverjük (felhabzik), majd azonnal a masszához adagoljuk egy spatulával. A keveréket egy 18 cm-es tortaformába simítjuk és 35-40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd 4 lapba vágjuk.
  4. Felhabosítunk 250 g vajat, majd hozzáadjuk a sajtkrémet és tovább habosítjuk, végül az átszitált porcukorral selymes krémmé verjük. A tortalapokat rétegenként megkenjük vele, majd kívülről is bevonjuk.
  5. A csokoládékat vízgőz felett összeolvasztjuk, zacskóba töltjük, amin nagyon pici nyílást vágunk, majd a képen látható módon, pókhálót rajzolunk a tetejére. Tálalásig hűtőben tartjuk.