piros húsok grillrácson

Mindent bele!

Gasztrolegek: képen a 20000 kalóriás hamburger szörnyeteg

A cikkben szereplő 3 kilós masszív hamburger szörny elfogyasztása nagyjából 20 ezer kalória bevitelét jelenti. Természetesen mutatjuk a képet a rekorder Octuple Bypass Burgerről.Túlzásnak gondolhatod ezt a 20 ezer kalóriás Octuple Bypass Burgert és valószínűleg igazad is van. A hússzörny elfogyasztásával igazából csak a legelvetemültebbek próbálkoztak meg. A legenda szerint sokan elestek a csatában, páran viszont sikerrel jártak. Ez a történet most róluk fog szólni.


Viva Las Vegas! Igen, Las Vegasba kell virtuálisan elutaznunk, hogy bemutassuk neked a híres nevezetes gigaburgert. A helyszín pedig egészen pontosan a Heart Attack Grill étterem.

A Heart Attack Grill Octuple Bypass hamburgere 9 marhahúspogácsából, 40 szelet baconből, 16 szelet sajtból, hagyma- és paradicsom szeletekből áll. Plusz a buci, ami megkoronázza a hatalmas hústornyot. A benne bujkáló 20 ezer kalória 10 napra elegendő energiát ad.

Az óriás burger teljes tömege majdnem 3 kilogramm, ebből pedig nagyjából 2 kilogramm a hús. Az életveszélyes burger alapváltozatáért mindössze hétezer forintot kérnek el. Az árát opcionálisan még a 40 szelet szalonna is megdobja, ami nagyjából háromezer forintba kerül. Ne aggódj, köret is jár a hamihoz. A Flatliner Fries nevezetű sültkrumplit bő olajban sütik, és 800 forintot kérnek érte.

Összehasonlításképpen: az Octuple Bypass Burger körülbelül ugyanannyi kalóriát tartalmaz, mint 40 darab sajtburger a McDonald's-ból.

Egyedi felszolgálás


Az éttermi kiszolgálás sem mindennapi, ugyanis a felszolgáló hölgyek nővérke ruhában járkálnak fel-alá, a vendégek kórházi betegruhát kapnak, az italokat pedig infúziós zsákban szolgálják fel.

Az évek során sok kritika érte már az éttermet, mivel néhányan valóban szívrohamot kaptak az ott elfogyasztott étel miatt. Nem véletlen a Heart Attack Grill elnevezés.

Megdőlt a rekord!


Egy igazi hősként vonult be a történelembe Matt Stonie, aki nemrég 4 perc 10 másodperc alatt pusztította el a kalória-szörnyeteget (ezt láthatod a fenti videóban), ezzel pedig megdöntötte a régi 7 perc 42 másodperces rekordot.

Stonie egyébként a világ negyedik számú versenyevője, így igazán technikásan oldotta meg a feladatot. Először is szét szedte a hamburgert, aztán pedig nekiesett. Volt, nincs Octuple Bypass Burger.

Ha te is egyszer szívesen megküzdenél az óriással, akkor irány Las Vegas!